20 km fristil menn, Oberstdorf | ONLINE | 01.04.2023 11:15 | Skitur 2023 | BEBO

Johannes Høsflot Klæbo startet foran stadion og tok til mål for sin femtende Tour de Ski-etappeseier, noe som gjorde ham til den mest suksessrike konkurrenten i arrangementets historie. Siden jakten i dag, siden slutten av andre runde, var det et relativt kjedelig løp med massestart, den store ledergruppen syklet stadig sammen og rekkefølgen ble først avgjort av sluttspurten.

mål»

De 74 konkurrentene er alle i mål, de siste som krysser målstreken, inkludert starthandicap, er mer enn ti minutter fra hverandre.

mål»

Adam Fellner avslutter med et tap på nesten to minutter på 48. plass.

mål»

Michal Novák hadde mest styrke på målstreken, til tross for at han ledet gruppen sin det meste av løpet. På sprinten angrep han til og med utbruddet foran Fähndrich, men han ville trenge noen meter lengre målstrek. Han vil likevel nøye seg med 29. plass og to poeng.

mål»

Sindre Skar vant sprinten om nok en medalje bak årets hersker Federico Pellegrino endte på bronse!

19,5 km»

Johannes Høsflot Klæbo flyr på skiene, i den siste tette svingen foran stadion begynner han å unnslippe sine rivaler, som ikke klarte å ta igjen starten!

18,6 km»

Det er siste halvdel! I teten ved hjørnet av den bratteste stigningen ser vi fem norske trøyer, også med selskap av Skar og Krüger. Motsatt falt sjåføren for store deler av Musgrave-løpet til 20. plass i en overfylt plass.

17,8 km»

Trioen av nordmenn, Sjur Røthe, Hans Christer Holund og Johannes Høsflot Klæbo, tok ledelsen på stigningen. Noen tråkket på stokken til Musgrave, men det kostet briten bare noen få meter å falle.

17 km»

Foreløpig er det ingen storfilm, bare Schumacher og Graz har ikke vært på første rad, og det er 25 mann totalt.

16,5 km»

Klokken ringer ved siste runde! Vil vi se den ledende flokken rives fra hverandre, eller blir det avgjort i en massespurt?

15,3 km»

Michal Novák leder igjen den andre store gruppen i startpelotonet, og tapte 55 sekunder til leder Musgrave.

14,5 km»

Adam Fellner fortsetter å falle i konkurrentfeltet, han ligger for øyeblikket på 50. plass med en distanse på 1:27,7 minutter.

15,3 km»

Musgrave befant seg i tet, derimot begynner sprinteren Fähndrich, som ikke liker 20 kilometersløypa så mye, å ramle.

14,5 km»

Poromaa og Pellegrino ledet løpet i kamelpukkelseksjonen, men gruppen holdt på. På stigningen tråkket Håvard Moseby på skistaven sin midt i pelotonen, falt litt, men tapte bare noen sekunder.

13,7 km»

Avstanden mellom de to store gruppene har økt, tydeligvis begynner taktikken å bli brukt i Nováks gruppe, for fronten har definitivt ikke innført en diabolsk rytme ennå.

13,7 km»

Det viser et forsøk på en storfilm fra franske Jules Lapierre, men favorittene har absolutt nok kraft til å fange denne fighteren i tide.

13,2 km»

Løpet går i to tredjedeler. Røthe var den raskeste på stadion, ellers har ingenting vesentlig endret seg på lenge. En annen gruppe på ti, ledet av Novák, er fortsatt et halvt minutt bak den tjueåttende lederen.

12 km»

I den raske nedstigningen strekker ledergruppen seg litt mer, alle prøver fremfor alt å unngå å falle i en av de forræderske svingene til mengden.

11,2 km»

Michal Novák føler seg definitivt bra på banen og har allerede nådd toppen av gruppen han avsluttet for en tid siden. Han tilhører derfor 29. plass, selv om hans nærmeste rival er foran ham med et halvt minutt.

11,2 km»

Friedrich Moch med nummer 33 tok seg inn i ledelsen, fulgt av Sjur Røthe, mens de største favorittene startet midt i flokken.

10,4 km»

Pellegrino er fortsatt den mest aktive på banen, toget har strukket seg litt, men for øyeblikket henger de tjueåtte konkurrentene på det. I mellomtiden flyttet Michal Novák til neste gruppe, 32. plass tilhører ham.

9,9 km»

Adam Fellner har på sin side mistet kontakten med Nováks gruppe, i mellomtiden har han falt ned til 42. plass, men han er allerede et halvt minutt bak landsmannen.

9,9 km»

Halvveis i løpet krysser tjueåtte konkurrenter stadion i en stor gruppe. Mellom 28. Nöckler og 29. Barp er det et hull på et halvt minutt. Michal Novák er nå bare rundt tretti meter fra gruppen ledet av Barp, som kjemper om noen poeng i verdenscupen.

8,7 km»

Rytterne, utslitte av spenningen fra ledergruppen, går nå ut i le og prøver å hvile. Svenske Halfvarsson og italieneren Pellegrino leder det lange toget i utforkjøringen.

7,9 km»

Det langsommere tempoet til ledergruppen gjør at flere og flere langrennsløpere kan nærme seg, praktisk talt dagens fighter er et løp med massestart. 28 konkurrenter skilles med 11 sekunder, deretter leder en gruppe med fem medlemmer med betydelig avstand, og Michal Novák er allerede i sikte, og sykler på 34. plass og tretten sekunder fra poengene.

7,1 km»

Amerikanske Schumacher falt ut av de åtte beste, men hans gamle kamerater sykler raskere enn den ledende gruppen og har allerede slukt ham, så ledelsen i løpet har allerede utvidet seg til 13 konkurrenter.

6,6 km»

Gjeldende rekkefølge:

1. Simen Hegstad Kruger (NOR)
2. Andrew Musgrave (GBR)
3. Johannes Hosflot Klaebo (NOR)
4. Calle Halfvarsson (SWE)
5. Pal Golberg (NOR)
6. Didrik Tonseth (NOR) +1,5

7. Hans Christer Holund (NOR) +9,2
8. William Poromaa (Sverige)
9. Francesco De Fabiani (ITA)
10. Emil Iversen (NOR)
11. Hunter Wonders (USA)
12. Havard Moseby (NOR)
13. Ben Ogden (USA) +11,8

35. Michal Novak (CZE) +1:05,3
42. Adam Fellner (CZE) +1:10,2

5,4 km»

De seks beste går sammen, med Simon Krüger som gjør den mest fremragende jobben der. Et annet utvidet tog med åtte medlemmer ledet av Poroma taper 14 sekunder.

4,6 km»

De to tsjekkiske langrennsløperne jobber nå sammen på en eksemplarisk måte og leder i ryggen på de to store pelotonene.

4,6 km»

I den kuperte delen av kretsen har Musgrave allerede definitivt sluttet seg til den ledende gruppen, på den annen side nærmer et annet svært tallrik tog seg den syvende Ogden bakfra, ledet av Holund, Poromaa og De Fabiani. Praktisk talt opp til 33. plass sykler konkurrentene sammen, etter det er det et hull på et halvt minutt.

3,8 km»

Ledergruppen er nå trukket av Krüger, skandinavene har ikke hastverk og de er allerede nesten blitt tatt av Andrew Musgrave, som brøt ut av amerikaneren Ogden.

3,3 km»

Tsjekkerne er langt fra topp 30 etter første runde. Fellner er 35., Novák fire plasser bak seg. Det er et stort gap bak den 33. Finn Vuorela.

3,3 km»

Den første av seks kretser har forsiden av løpet bak seg. Musgraw og Ogden, som bare er et kvarter bak, vil gjerne være med blant de fem beste.

2,1 km»

Gruppe på fem dannet seg i tet på toppen av den bratteste bakken, Klæb vil ikke sykle alene og venter på sine landsmenn, med selskap av en enkelt svenske.

1,3 km»

Gjeldende rekkefølge:
1. Johannes Hosflot Klaebo (NOR)
2. Simen Hegstad Kruger (NOR) +9
3. Didrik Tonseth (NOR) +12
4. Calle Halfvarsson (Sverige) +13
5. Pal Goldberg (NOR) +14
6. Ben Ogden (USA) +26
7. Andrew Musgrave (GBR) +29
8. Havard Moseby (NOR) +45
9. Francesco De Fabiani (ITA) +45
10. William Poromaa (Sverige) +46

0,5 km»

Krüger la ut på en stor jakt, og tapte kun 12 sekunder til leder Klæb. Tønseth, Golberg og svenske Halfvarsson kjører i neste gruppe.

start»

Starten gikk knirkefritt, bare Fin Ahonen med nummer 58 dukket ikke opp, de to tsjekkiske konkurrentene er allerede på banen.

start»

Til slutt starter ikke konkurrentene i henhold til den generelle klassifiseringen av Touren, men kun i henhold til resultatene fra gårsdagens intervallløp. Forskjellene er derfor ikke så store.

Under fjerde etappe i Tour de Ski la langrennsløpere av gårde på ski for en krevende jakt på en 20 kilometer lang bane i fri teknikk. Avstanden mellom konkurrentene bestemmes av Tour-ruten så langt, der åpningssprinten og 10 km jakten fant sted i Sveits Val Müstair og gårsdagens klassiske intervallrenn i Oberstdorf, som tilhørte nordmennene. De tok hele pallen, ledet av største favoritt Klæb, som kantet toer Krüger med 12 sekunder og er totalt 37 sekunder foran landsmannen Golberg.
Dermed starter fire norske skiløpere fra førsteplassene, og den første representanten for resten av verden, svensken Halfvarsson, passerer femte med et gap på over ett minutt.
Etter halvparten av etappene vil vi vite gjeldende klassifisering av hele Touren sammen med resultatene fra dagens løp.

Velkommen til nettsending. Arrangementet starter klokken 11:15.


cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *