2023 Honda Accord kommer med mer teknologi og ny hybridmekanikk

2023 Honda Accord | Foto: Honda
  • Den nye Accord er tilgjengelig med den første Google Built-in-applikasjonen fra Honda.

  • Selskapet tror hybridversjoner vil stå for halvparten av Accord-salget i Nord-Amerika.

  • 2023 Accord er også lengre enn forrige modell.

Den nye generasjonen av Honda Accord vil komme på markedet som en 2023-modell med flere endringer i drivlinjene og infotainmentteknologien, i tillegg til den helt nye eksteriør- og interiørstilen.

Honda har vært veldig opptatt i år med lanseringen av nye generasjoner av flere av sine bestselgende modeller, som HR-V, CR-V og Pilot. Til tross for dette har den japanske bilprodusenten også bestemt seg for å avduke neste generasjon av sin mellomstore sedan, Accord.

Fra utsiden, skiller denne nye generasjonen som snart kommer for 2023-modellen seg fra forrige Accord ved sin front som har en trapesformet grill og frontlykter som minner om den nye CR-V.

2023 Honda Accord |  Foto: Honda
2023 Honda Accord | Foto: Honda

Fra siden er nye Accord mer lik den forrige modellen, bortsett fra at den er 70 millimeter lengre, noe som gir den et mer slankt utseende.

Bakdelen skiller seg kraftig ut fra alle nåværende Honda-modeller, da den har en horisontal lysstang som forbinder de to horisontale LED-baklyktene.

Innvendig vil 2023 Accord være veldig kjent for folk som har sett den nåværende generasjonen av Civic eller den nye CR-V siden dashbordet ser nesten identisk ut med de som finnes i disse to modellene.

2023 Honda Accord |  Foto: Honda
2023 Honda Accord | Foto: Honda

Dette betyr at interiøret har et horisontalt tema som fremheves av nettingstripen som går fra rattet til enden av dashbordet på passasjersiden, og skjuler luftventilene.

Dessuten styres klimakontrollsystemet av et panel med tre fremtredende knapper, og infotainmentskjermen er plassert på toppen av midtkonsollen.

Denne skjermen kommer standard som en 7,0-tommers skjerm på entry-level EX-modellen, men kan oppgraderes til en større 12,3-tommers enhet som inneholder versjonene uten standard Apple CarPlay og Android Auto-tilkobling på Sport- og Touring-modeller.

2023 Honda Accord |  Foto: Honda
2023 Honda Accord | Foto: Honda

Den førsteklasses Touring-versjonen vil også bruke denne skjermen til å være vert for den første appen for Hondas Google Built-in infotainmentsystem. Dette operativsystemet brukes allerede i noen kjøretøy som Polestar 2 og hele Volvo-serien, og det tilbyr teknologier som Google Assistant og Google Maps.

Uansett hvilket infotainmentsystem den er utstyrt med, kan hver 2023 Honda Accord motta oppdateringer fra de fleste kjøretøysystemer over internett, slik at visse kjøretøyinnstillinger kan endres uten å måtte besøke en forhandler. .

Under panseret får 2023 Honda Accord en ny to-motors hybrid drivlinje som er kraftigere enn det forrige systemet, med en kombinert effekt på 204 hestekrefter og 247 lb-ft dreiemoment.

2023 Honda Accord |  Foto: Honda
2023 Honda Accord | Foto: Honda

Sport- og Touring-modeller vil begge ha denne nye drivlinjen, og det er derfor Honda forventer at den vil stå for omtrent halvparten av alt Accord-salg i Nord-Amerika.

Entry-level EX-modellen vil bruke en oppdatert versjon av den eksisterende 1,5L turbomotoren som leverer 192 hestekrefter og 192 lb-ft dreiemoment til forhjulene via en CVT-transmisjon som også har blitt revidert for å redusere støy fra motoren.

Når det gjelder sikkerhet, kommer 2023 Accord utstyrt med en rekke nye funksjoner for å beskytte passasjerene, for eksempel den nye generasjonen fører- og passasjerkollisjonsputer som først ble sett på 2022 Civic, kollisjonsputer for knærne for passasjerene foran og baksiden. kollisjonsputer.

2023 Honda Accord |  Foto: Honda
2023 Honda Accord | Foto: Honda

For å forhindre ulykker har Honda Sensing-serien med førerassistentsystemer blitt utstyrt med et vidvinkelkamera, og Traffic Jam Assist er tilgjengelig for første gang på Accord.

Honda har ennå ikke kunngjort priser eller drivstofføkonomivurderinger for 2023 Accord, men disse detaljene forventes snart ettersom modellen treffer kanadiske forhandlere i tide til neste modellår.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *