28 prosent flere asylsøknader i Europa

JegI årets første seks måneder ble det registrert rundt 519.000 asylsøknader i EU, Norge og Sveits, 28 prosent flere enn i samme periode i fjor. Ifølge tall som ble offentliggjort av det europeiske asylbyrået (EUAA) tirsdag, sto Tyskland for den største andelen av asylsøknadene som ble levert i slutten av juni, rundt 30 prosent. I absolutte tall tilsvarer dette mer enn dobbelt så mange søknader mottatt i Frankrike og Spania.

Ifølge EUAA er dette de høyeste halvårstallene siden 2015 og 2016. Da ble det på grunn av borgerkrigen i Syria mottatt rundt 1,3 millioner asylsøknader i de 29 landene i 2015 og rundt 1,2 millioner i Syria. neste år. I 2022 ble det sendt inn 994 945 søknader.

EUAA legger til at gitt «for øyeblikket observerte trender», «kan antallet asylsøknader overstige en million innen utgangen av året». Ifølge dette ble de fleste asylsøknadene levert i første halvdel av 2023 av personer fra Syria, Afghanistan, Venezuela, Tyrkia og Colombia. De utgjorde til sammen cirka 44 prosent av søkerne.

Mange europeiske land er «under press» når de behandler asylsøknader, sier EUAA. Antall asylsøknader som venter på vedtak har økt med 34 prosent sammenlignet med 2022. Om lag 41 prosent av behandlede søknader er godkjent. De rundt fire millioner ukrainerne som flykter fra Russlands angrepskrig mot landet deres er ikke blant asylsøkerne. De nyter spesiell beskyttelsesstatus i EU.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *