5 grunner til trollenes land

5 grunner til å reise på ferie

Destinasjon Norge: Trollenes land er så vakkert!

Norge inspirerer med sine vakre naturlandskap.

iStockphoto

Hva vet du egentlig om Norge? Bortsett fra at isbreene gjemmer seg her og vikingene formet landets historie. Norge regnes faktisk som et av de mest undervurderte reisemålene i Europa. Det skandinaviske landet er rikt på himmelsk natur, vakre severdigheter og mye mer. Eller kjenner du til Norges nasjonalrett?

Skandinavisk skjønnhet: dette er hva Norge tilbyr til sine feriegjester

  • Norge er ikke et av de mest populære reisemålene for tyskere i 2022. Årsaken: knapt noen vet hvor vakkert landet er. Det mest populære reisemålet for tyskere: Østersjøen i Tyskland.
  • Alle Nobels fredsprisvinnere reiser til Oslo for å bli premiert. Bygningen er symbolet på hovedstaden Oslo.
  • Store områder av Norge er dekket av skog. Og det er mange uberørte nasjonalparker hvor du kan komme tett på den storslåtte floraen og faunaen.
  • Fra Nord-Tyskland kan du oppdage Norge i alle dets fasetter på åtte dager med «Mein Schiff 1». Det er både siste liten-tilbud og datoer i 2023.

Fantastisk naturfenomen i Norge: Nordlyset er høydepunktet på hver tur

Bilder av nordlyset er blant de mest fryktinngytende naturfenomenene i verden. Lyskjegler på himmelen er forårsaket av samspillet mellom jordens magnetfelt. Det spektakulære: Spesielt på den nordlige halvkule av Norge kan du beundre det såkalte nordlyset. Du har høy garanti på lysshowet fra oktober til mars på Svalbard, en øygruppe i Norge.

Reklame:

Anbefalinger fra våre partnere

Oslo er alltid verdt et besøk!

Oslo er hovedstaden i Norge og tilbyr mye til spesielt turister: Oslo Rådhus er åsted for utdelingen av Nobels fredspris. Du finner den rett ved siden av Nobels fredsprismuseumder historien om prisen fortelles.

Men Oslo byr på mye mer: promenaden er en ideell setting for vakre restauranter og kafeer. Og liker du i tillegg å feste om natten, vil du være fornøyd med det frodige nattelivet her. For i Norge elsker folk å banke på gipsen en gang i blant om kvelden.

Den kjente Trolltunga-klippen er Norges fotosted

I myter kalles Norge ofte for «trollenes land». Hvis du vil gå til det ytterste, klatre på Trolltunga, oversatt: trollets språk. Stupet ligger nesten 1100 meter over havet og 700 meter over Ringedalsvatnet. Turen med fagfolk tar nesten 12 timer totalt. Men på slutten er det en fantastisk utsikt over Trollenes tunge.

forsiktighet: Ikke frarøv deg selv ledsaget fottur og ikke gå alene hvis du ikke er en ekte turproff. Du bør også unngå fotturer fra oktober til mai da været kan være farlig.

Nyt Skandinavias herligheter

Det norske kjøkkenet er rikt på kjøtt: nasjonalretten deres «Fårikål» er en lapskaus med lam og hvitkål med salt og pepper. Gourmander våger også laks og vilt som elg, rein eller fjørfe.

Fun fact: Nordmenn var de første som la laks på sushi. Dette gjør dem til oppfinnerne av laksesushien.

Bergen byr på eldgammel arkitektur og idyllisk sjarm

Stadig flere turister drar til Bergen, en storby i Norge ved sjøen.Spesielt vakre er turer langs promenaden full av trehus og en tur med taubanen gjennom byen. Hvis du ikke vil gå glipp av Norges fjorder, kan du bli kjørt herfra til en av vikene.

Cruise i Norge på «Mein Schiff 1» fra Bremerhaven

En flott måte å utforske Norge på er på et cruise som TUI Cruises. En mulighet: The Tur «Norge med Geirangerfjord»*. Du drar fra Bremerhaven og stopper ved fem flotte steder i Norge på åtte dager. Der skal blant annet Bergen være.

  • reise: Norge med Geirangerfjord
  • Cruise skip: «Mitt skip 1»
  • Reisedatoer: 22.–30. mai 2023
  • program: inkludert gastronomi, velvære- og treningsområde, underholdning, hytteservice, etc.
  • Pris: fra 1.479 euro

5 grunner til at Norge bør være ditt neste reisemål

Det er mange flere grunner til at Norge er et flott feriemål. I tillegg til all den vakre naturen, det flotte landskapet av hus og nordlyset, er nordmenn godhjertede mennesker som gleder seg over enhver ferierende. Det trenger ikke alltid være et varmt land eller østkysten… Opplev Skandinavia i all sin prakt. Det vil være verdt det.

* Vi bruker tilknyttede lenker i denne artikkelen. Hvis du kjøper et produkt via disse lenkene, mottar vi provisjon fra selgeren. Det er ingen ekstra kostnader for deg. Hvor og når du kjøper et produkt er selvfølgelig opp til deg.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *