5 ting å vite om norsk laks

Av Celia Papaix· | Med sjømat fra Norge

I dag møtes vi for å snakke om norsk laks! Hvis norsk laks er den mest konsumerte i Frankrike, vet du alt om denne fete fisken? Her er 5 fakta å oppdage om norsk laks!

Den nytes rå, kokt, røkt eller marinert. Vi snakker åpenbart om norsk laks! Denne opprinnelsen er også den mest konsumerte i Frankrike, og vi forstår hvorfor. Fra dens ernæringsmessige kvaliteter til dens strenge og regulerte produksjon, tror du at du vet alt om denne fisken? Vi deler 5 fakta om norsk laks med deg!

Hvorfor er norsk laks bra for helsen?

Vi kan aldri gjenta nok, men norsk laks har enorme ernæringsmessige kvaliteter! I tillegg til det høye protein-, vitamin- og antioksidantinnholdet er denne fete fisken svært rik på omega 3. Og hvis du ikke visste det fra før, er omega 3 essensielle fettsyrer for kroppen vår. Kroppen vår klarer imidlertid ikke å produsere dem selv, så det er nødvendig å gi dem gjennom mat, spesielt fet fisk som norsk laks. Det anbefales også å spise det en gang i uken for å dekke disse behovene.

Denne superfisken har derfor en svært viktig rolle i å opprettholde riktig funksjon av vårt kardiovaskulære, cerebrale, nerve- og til og med hormonelle system.

Hvordan lever norsk laks?

Det norske klimaet er ganske kaldt. Hvis menn noen ganger har problemer med å akklimatisere seg til disse svært kalde temperaturene, elsker laksen det! Og for lakseoppdrettere i Norge er dyrevelferd svært viktig for å kunne garantere et kvalitetsprodukt. Dette er grunnen til at tankene alle består av 97,5 % vann for 2,5 % laks. Disse fasilitetene lar fisk svømme og utvikle seg i sitt eget tempo, i store og dype miljøer.

Hvordan fôres norsk laks?

For å garantere kvalitetskjøtt, rikt på omega 3, vitaminer og antioksidanter, er kostholdet til norsk laks avgjørende! De fôres så med marine og vegetabilske proteiner, gode fisk- og vegetabilske oljer, antioksidanter, vitaminer og mineraler, alt uten GMO. Dette bærekraftige fôret gjør derfor oppdretterne i stand til å produsere norsk laks av topp kvalitet.

Hvilken påvirkning har norsk laks på miljøet?

Respekt for miljøet og økosystemet der norsk laks utvikler seg er det som gjør den virkelig unik! Lakseoppdrettere i Norge må respektere svært strenge spesifikasjoner. Gårdene er faktisk gjenstand for regelmessige inspeksjoner for å måle deres miljøpåvirkning og sikre at de ikke skader havbunnen og det omkringliggende økosystemet.

I tillegg legger produsentene gårdene sine til hvile i to måneder på slutten av hver avlssyklus for å bevare dette naturlige miljøet. Når det gjelder mat, kjøper de kun fra partnere som er 100 % engasjert mot avskoging for igjen å redusere miljøpåvirkningen.

Hvordan tilberede norsk laks riktig?

Rå eller kokt, marinert eller røkt, norsk laks er uendelig tilgjengelig for å dekke alle våre ønsker! Vi kan bare råde deg til å konsumere det gravlax-stil. Følg alt med en saftig dillsaus og en skive surdeigsbrød, det er en ren fryd! I tillegg har dill antimikrobielle og anti-inflammatoriske egenskaper mens naturlig surdeigsbrød er svært fordøyelig og rikt på vitaminer og mineraler. Denne oppskriften er perfekt for å balansere mikrobiotaen din på en sunn og velsmakende måte!

Vi tilbyr også tre andre triks å sublimere norsk laks: i marinade, sprø eller i tataki. Nå som du er uslåelig på denne fisken, gjør ditt valg og nyt den norske laksen!

Abonner på Demotivator-nyhetsbrevet!

Ved å skrive inn e-postadressen din godtar du å motta vårt nyhetsbrev

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *