Aktiv Assisted Dying – Send gutter

Siden oppstarten i 2007 har de turnert nesten uavbrutt gjennom Sverige og hjemlandet Norge, og dissekert alt på scenen, ofte ironisk og morsomt, men det var bare noen få år siden de bestemte seg for å gi barnet et navn. : Aktiv dødshjelp (på tysk: «Active Euthanasia») er den nye hardcore- og punksensasjonen fra nord i ånden til Kvelertak, LÜT og MAKTKAMP. Gruppen rundt gamle skolevenner, nå en kvintett, vokser «Send folkens» modig og full av humor.

På andreplass lurer «Fest Hos Eirik», som rett og slett inneholder alt som definerer nordmenn på knappe tre minutter og gir behagelig smerte. Tempoet er høyt, den skitne blandingen av punk, rock og hardcore kommer godt frem, mens Mattis Mandt roper raspende vers hvorfra det plutselig dukker en sleipe gitar opp, spytter ut et snev av melodi og til slutt forsvinner ut i søppelrommet. Det er til og med plass til en slags XXL-sammenbrudd på slutten. Budbringeren «Lørdag» åpner først en øl og pakker ut neste store refreng, som brenner seg inn i lillehjernen i løpet av noen sekunder. Det at folk liker å hviske og snakke rundt omkring passer denne bisarre presentasjonen.

Og det eskalerer igjen og igjen, for eksempel «ONF» utvider det til nesten syv minutter og likevel er det aldri kjedelig. Den bevisste tyngden, den anthemiske støtten og det som virker som en konstant oppbygging, selv om klimakset aldri kommer – det hele passer perfekt sammen. I åpningstittelsporet leker Aktiv Dödshjelp kort med elektroniske effekter, lanserer destruktive uptempo-volley og serverer en semi-balladeaktig pause på midten. Det gir ikke mye mening, men det er minst like underholdende som knekkballet «Fakka Med Oss», hvis tostemmige hovedroller er like morsomme som allsang-refrenget – stort, svett, helt passende live.

Det konstante, unnselige kaoset appellerer absolutt til Aktiv Dödshjelp og gir stor underholdningsverdi. Visst har lignende blandinger av punk og hardcore blitt hørt mange ganger tidligere, spesielt fra det fjerne nord, men den norske kvintetten klarer alltid å skille seg ut fra flokken. «Send Dudes» er et sprøtt eventyr, helt bisarrt og brutalt, men også melodiøst og fengende. Etter å ha redusert alle scenene til ruiner, klarer Aktiv Dödshjelp å bringe medvinden inn i studio – et album som gjør omtrent enhver situasjon og anledning litt bedre.

Karakter: 8/10

Tilgjengelig fra: 10. mai 2024
Tilgjengelig via: Crestwood Records / Loud Media (Warner Music)

Facebook: www.facebook.com/aktivdod

Nøkkelord: aktivitet dödshjelp, hardcore punk, punk rock, anmeldelse, send gutter

Kategori: Magasin, anmeldelser

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *