Alvorlige personalproblemer for Schlesien. Djurdjevic: Vi må bruke rosefargede briller

Lørdag kl. 15 er Śląsk Wrocław vertskap for Górnik Zabrze på Tarczyński Arena i 12. runde-kampen i PKO Ekstraklasa. Situasjonen i Wrocław-klubben er langt fra optimal. Trener Ivan Djurdjević har ikke en eneste sunn høyreback til disposisjon, og det er bare toppen av isfjellet.

Slask Wroclaw led et smertefullt nederlag mandag. WKS tapte foran hjemmepublikummet med Warta Poznań 0:2, etter en veldig, veldig dårlig kamp. Den rådende tanken er at det var det svakeste møtet i trener Ivan Djurdjevics periode. Klubben lot ikke som noe annet, det var derfor de tok en dristig avgjørelse: alle fans som kjøpte billett og så mandagens kamp fra tribunen til Tarczyński Arena Wrocław fikk en gratis kupong for kampen mot Gornik Zabrze. Da vi spurte klubben hvordan dette kunne påvirke oppmøtet på lørdag, fikk vi vite at en stor andel av fansen hadde benyttet seg av dette tilbudet.

Dessverre, med stor sannsynlighet, vil fansen se et svakere schlesisk lag når det gjelder personell. Patryk Janasik var allerede ute med Warta på grunn av skade. Martin Konczkowski, som erstattet ham, kjente også smerte og vi vil ikke se ham på lørdag. For øyeblikket har ikke Djurdević en eneste sunn høyreback, og det er ikke over ennå.

Sykdom hindret John Yeboah i å trene i tre dager. Tyskerens prestasjon kan ikke utelukkes, men det er et stort spørsmålstegn. Nahuel Leiva har også mindre helseproblemer, og Petr Schwarz måtte forlate Polen en stund av familiære årsaker, som den serbiske treneren avslørte på pressekonferansen før kampen.

«De sier at ulykker kommer i par. Vi beveger oss inn i visse realiteter og visse ting som vi ikke kan ignorere. Før sesongen dro 10 spillere, de var gode spillere med navn. Selv om vi ville, ville ikke sølv plutselig bli til gull. Du må ta på deg rosefargede briller og se på det som skjer rundt deg med optimisme. Vi gjør vår del, sa han.

Det er mulig at WKS etter omstendighetene kommer ut igjen med en trestoppsformasjon, slik tilfellet var mandag. Da fungerte ikke eksperimentet, men nå kan staben bli tvunget til det fordi det blir lettere for en av kantspillerne å spille på pendelen enn stopperen på høyrebacken. Teoretisk sett kan Łukasz Bejger spille denne posisjonen, men de siste månedene har han spilt en marginal rolle for Djurdjevic.

– Vi vurderer og trener ulike varianter i forkant av oppgjøret med Górnik, og spiller også med tre bakfra. Vi har ikke tatt en endelig avgjørelse ennå – sa serberen, uten å fjerne tvil. Tvert imot sådde han en annen. Med tanke på nok en kapitalfeil av Michał Szromnik, oppsto spørsmålet om det ikke var på tide å endre målet og satse på Rafał Leszczyński. Treneren støttet ikke kapteinen.

«Disse hensynene eksisterer fortsatt og vil alltid oppstå når en målvakt gjør feil. Michał er kapteinen vår, men ingen kan stole på ubegrenset kreditt. Det er konkurranse mellom keepere, og hvis du tror det kommer til å være bra for laget, vil vi gjøre det. Foreløpig vil jeg ikke si hvem av dem som skal spille på lørdag – Djurdjević Cup.

Górnik Zabrze kommer til Wrocław i bedre humør. Selv om de i forrige serie med kamper tapte hjemme mot Zagłębie Lubin 2:3, viste de seg som et veldig godt lag, noe som ikke kan sies om Śląsk. Lukas Podolski er i full form og klar til å spille i 90 minutter, Robert Dadok, målscoreren for de to målene i denne kampen, var i full form, spissene Piotr Krawczyk og japanske Kanji Okunuki ser også bra ut. Górniks fordel er også det faktum at Zabrzes side ennå ikke har tapt en bortekamp denne sesongen.

Hvordan blir det på lørdag i Wrocław? Konkurransen vil bli ledet av dommer Szymon Marciniak fra Płock. Wojciech Myć og Arkadiusz Kamil Wójcik vil hjelpe ham i VAR. Sendes på Canal+Sport.

Det skjer i Polen og rundt om i verden – les videre i.pl

Partners reklamemateriell

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *