Amerikanerne vil igjen utvinne olje i Venezuela

Gruveselskapet Chevron vender tilbake til sine oljefelt i Venezuela under en ny lisens. For nå, i seks måneder, og kanskje enda mindre, hvis forhandlinger mellom den venezuelanske regjeringen og opposisjonen om å organisere frie valg mislykkes.

USA vil tillate California-baserte Chevron å gjenoppta oljeproduksjonen på sine venezuelanske felt etter at regjeringen til president Nicolás Maduro og opposisjonskoalisjonen avble enige om å implementere et humanitært hjelpeprogram verdt tre milliarder dollar (70 milliarder kroner), skriver Wall Street Journal. Forhandlingene i Mexico City for å holde frie og rettferdige valg pågår fortsatt.

Etter en norsk-megler avtale inngått i den meksikanske hovedstaden, ga Biden-administrasjonen Chevron en lisens til å gjenoppta arbeidet med Venezuelas nasjonale oljeselskap, Petróleos de Venezuela. En ny lisens gitt av finansdepartementet lar Chevron pumpe venezuelansk olje for første gang på flere år.

Vi følger forhandlingene

Biden-administrasjonstjenestemenn sa lisensen forbyr Petróleos de Venezuela å samle inn fortjeneste fra salg Chevron olje. Samtidig sa de at USA var klare til å tilbakekalle eller endre lisensen, som må være gyldig i seks måneder, når som helst dersom Venezuela ikke handler i god tro.

«Hvis Maduro forsøker å bruke disse forhandlingene igjen for å kjøpe tid og ytterligere konsolidere sitt kriminelle diktatur, må USA og våre internasjonale partnere gjenopprette den fulle kraften til våre sanksjoner,» sa senator Robert Menendez, leder av Senatets komité for utenriksrelasjoner.

Endringen i den amerikanske regjeringens politikk kan signalisere at flere oljeselskaper åpner opp for å gjenoppta virksomheten i Venezuela, to år etter at Trump-administrasjonen la ned alle slike operasjoner.

I en desperat tilstand

Venezuela produserer rundt 700 000 fat olje om dagensammenlignet med mer enn tre millioner fat per dag på 1990-tallet. Noen analytikere har sagt at Venezuela kan nå en million fat per dag på mellomlang sikt. I følge dataene Organisasjonen av oljeeksporterende land (OPEC) Venezuela har nesten en femtedel av alle påviste oljereserver i verden. Men den statskontrollerte oljeindustrien der er i store nød. Uten vestlig teknologi og investeringer reduseres dens evner stadig.

Lisensen forbyr Chevron å betale skatter og royalties til den venezuelanske regjeringen, noe som overrasket noen eksperter. De forventet at inntektene ville oppmuntre Venezuela til å avlede olje fra grumsete eksportkanaler. Med disse mener vi salg hovedsakelig til kinesiske kjøpere med stor rabatt. Venezuela har stolt på disse useriøse menneskehandlerne i årevis for å unngå sanksjoner.

«Hvis det er tilfelle, har ikke Maduro meningsfulle insentiver til å tillate så mye Chevron-frakt,» sa Francisco Monaldi, direktør for det latinamerikanske energiprogrammet ved Rice University, til The Wall Street Journal. Å sende olje til Kina, selv med en høy rabatt, ville være bedre for Caracas enn bare å betale ned Chevrons gjeld, sa han.


Oljenød. Olje fra Venezuela er allerede på vei til Europa

Ifølge Reuters-kilder har Washington autorisert gjenopptakelse av venezuelanske oljeleveranser til Europa.

Les artikkelen

Nicolas Maduro, president i Venezuela

Britene beholder Venezuelas gull som er verdt milliarder. De vil ikke gi klossene til Maduro

Høyesterett i London har avvist Venezuelas president Nicolás Maduros siste forsøk på å ta kontroll over 1 milliard dollar i venezuelansk gull (mer enn 24 milliarder kroner) som den britiske sentralbanken holder. rto ble rapportert av Reuters, som kalte dommen en seier for den venezuelanske opposisjonslederen Juan Guaidó.

Les artikkelen

Spesial Eiendomsklubb

Realitní Club er et tverrplattformprosjekt av newstream.cz-serveren dedikert til eiendom, beregnet på B2B- og B2C-segmentet. Den har tre grunnleggende komponenter: web, print og arrangementer med stor vekt på sosiale nettverk. Hun var den første som startet en spesiell side for Realitní Club. Spesialen er delt inn i fire kategorier som dekker sentrale områder av eiendomsmarkedet på en «dypdykk» måte.

De vil bli inkludert samtale med utbyggere, politikere, arkitekter og designere.

Eiendomsemner:

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *