Argentina på Letn. Kjenner du de søramerikanske medialunas-croissantene? | Ånd

Dette er ikke den typen virksomhet hvor du ikke kan fjerne øynene fra menyen. De søte og salte godbitene du finner utstilt i en enkel vindusutstilling på det nye argentinske bakeriet Cruz i det travle Letenské námst-distriktet er enkle og kun et lite antall tilbys.

På den søte siden er det vårrullene, lidenskapelig opptatt av dem quince frolla-pasta (som dessuten i søramerikansk mat krever bord), de argentinske croissantene medialunas eller suenky alfajores fylt med karamell og peppermyntesukker. På den salte siden kan du forvente et fullt kokablad, eller pentos eller brokkoli-bacon, samt en fin, fancy focaccia.

Jeg ville vise folket i Esk hva slags øl vi har i Argentina, Juan Cruz, eier av flere gastronomiske etablissementer i Praha, kom til meg mens vi satt sammen i hans nye finger Pekas.

Juan Cruz, eier av Cruz Bakery, har ingen gastronomisk opplæring. Ifølge ham er ikke dette noen ulempe. I alle sine aktiviteter omgir han seg med mennesker som trives godt på kjøkkenet. Jeg vil inkludere teamet hans av kokker og bakere fra Jin America.

Jeg ville virkelig vite hvordan folk ville reagere på musikken vår, noe jeg synes er ganske kult. Faktisk, gjennom dette bakeriet gir vi tilbake til Europa det europeerne brakte til Argentina, med det faktum at det meste av brødet fra hjemlandet kommer fra italienske, franske, men også europeiske tradisjoner sentralt.

Bare ta en variant av den argentinske medialunas-croissanten, en deilig hybrid mellom det mest kjente franske bakverket og brioche. Det er symbolet på ekteskapet i Buenos Aires, med Juan Cruz, opprinnelig fra denne søramerikanske byen, med en av bestselgerne til Cruz-bakeriet.

Vi er langt fra å stoppe denne visjonen. Siden Summer Company åpnet har alle søramerikanske ambassadører fra området rundt kommet hit, for eksempel diplomater fra Chile, Venezuela, Brasil og Mexico. Argentineren bidro til og med i oppskriften på testen før den offisielle åpningen.

han fortalte meg at medialunas var for ham den beste representasjonen av Argentina. Ikke vinen, ikke biffen, men først dette bakverket, husker eieren av Cruz-bakeriet på den store sprekken i det søramerikanske samfunnet. Jeg er uavhengig for dette. Hvis ikke argentinerne selv hadde fortalt meg at peivo smakte autentisk og slik den huskes fra barndommen, ville jeg ha følt meg som en fiasko.

Den argentinske restauranten Rotisera Cruz tilbyr ikke bare grillet kuata, men også fullkorns-empanadas.

i kultur

Jeg vet det er litt melodramatisk, men Juan Cruz har ikke noe imot det. Selv om han ankom Praha takket være dokumentarkino og reklamearbeid (etter å ha studert i Norge brukte han det til en serie filmer), anser han i dag populariseringen av det argentinske kjøkkenet, men også det søramerikanske, som sitt hovedoppdrag.

Hvordan: Hvert land har sine fordeler og ulemper, så vel som sitt unike kjøkken. I flaggskiprestauranten, Gran Fierro-restauranten i Myslkov-gaten, bygget etter planene av Formafatal arkitektur- og designstudio, serveres utmerkede argentinske biffer.

I Cruz-bakeriet er det den meksikanske interiørdesigneren Elvira Ireri Islas Vaca som er opphavet til prosjektet, og hvor det i tillegg til medialunas best serveres variasjoner på argentinsk brød, er det et søtt og salt bakverk. Og like ved naboinngangen åpnet nylig virksomheten til denne søramerikanske gastronomiske gruppen: et argentinsk rotisserie, et sted for grillede kuater og andre typiske gateretter.

Her spilles hovedrollen av kuataen, og det er også kjente argentinske empanadas fylt med kjøtt eller grønnsaker, men også choripan, prec (chorizo) på rundstykke, ofte servert i Latin-Amerika, for eksempel på fotballkamper .

Det hele har mye symbolikk. I hjørnehuset til Letenska nmst, hvor inngangen til rotisseriet er i dag, står det to bord som selger grillet kuat. Han kom tilbake hit etter en kort pause. Men som Juan Cruz, i en annen og storslått stil.

Denne byttebutikken var en gang et sted hvor folk gikk for å få mat etter tro. Dessuten var alt her – det vakre taket og vinduene – dekket, selv om det herfra er en av de vakreste utsiktene over Praha slott, eieren av virksomheten ved siden av Cruz-bakeriet.

avnat skoicov-ruller, fans av frolla-pasta med kvedekrem, argentinske medialunas-croissanter eller alfajores-kaker dekket med karamelltopping. Du finner den i det argentinske bakeriet Cruz na Letn.

Det er et åpent kjøkken, en minimalistisk design (utseendet til La Rôtisserie ble tatt vare på av eieren og Marco Maio arkitekturstudio) og et malt tak, under som er signaturen til den argentinske kunstneren Agus Rcula.

Hvordan går det på min nye Sør-Amerika-flyvning med ingredienser-hjørnet? Går du til Gran Fierro, grunnlagt i 2014, vil argentinerne, Cruz-bakeriet og rotisseriet ved siden av, samarbeide med nasjonale eller europeiske leverandører. Til søt bakverk brukes her mel og andre ingredienser.

Du kan aldri få akkurat det du har i Argentina. Melet er annerledes, smøret er annerledes, til og med vannet er annerledes. Dette er grunnen til at dette er en oppfordring for oss, vi kjemper her med det vi har for å hjelpe det argentinske idolet, Juan Cruz.

Jeg vil ikke tilgi spørsmålet om en gründer kan forestille seg at han en dag ville åpne et tsjekkisk konditori eller bakeri i Buenos Aires. Jeg vet ikke, svaret er forvirrende. På et tidspunkt ville jeg nok tatt med mer tsjekkisk øl til Argentina.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *