Arnold O. Pederson – Duluth News Tribune

Det er trist å kunngjøre bortgangen til vår kjære Arnold Pederson, som ble med Norwegian in Paradise 29. desember fra sengen sin på Barross Cottage II i Two Harbors. Datteren Sandy var ved hans side mens hans 68 år gamle kone Irja tok en lur i stua. Han var 100 år gammel.

Arne ble født 12. august 1922 i Isle Royale, Michigan, av norske immigranter Bergine og Hans Pederson, den yngste av deres fire barn. Da Arne var ganske ung, flyttet de til Knife River, Minnesota hvor han hadde en lykkelig barndom. Han gikk på Two Harbors High School i nærheten og ble uteksaminert i 1941.

Noen måneder senere angriper japanerne Pearl Harbor og Arne slutter seg til det store antallet unge menn, inkludert hans to brødre, som verver seg. I en alder av 19, som medlem av Army Air Corps, ble han opplært til å være flyingeniør på en B-17. Han var stasjonert i Sør-England for å bli med i oppdraget for å svekke den tyske responsen på den forestående invasjonen ved å slippe bomber over Nord-Tyskland. Da flyet hans, The Worry Bird, ble skutt ned i februar 1944, hoppet han i fallskjerm inn i det okkuperte Normandie og var savnet i tre måneder. Han var så heldig å falle i hendene på en motstandsgruppe som gjemte ham og smuglet ham langs nettverket deres og til slutt gjennom Pyreneene til Spania og tilbake til England. Det var hans livs store eventyr, en historie han elsket å fortelle. Han forble virkelig takknemlig for de menneskene som tok slike risikoer for å hjelpe ham og hadde en dyp kjærlighet til Frankrike resten av livet.

Etter krigen vendte han hjem til Knife River og gikk på jobb på Duluth, Missabe og Iron Range Railroad, en jobb han gjorde frem til han gikk av som 60-åring. 14. august 1954 giftet han seg med Irja Kari de Brimson, datter av finske immigranter. I løpet av fire år hadde de tre døtre og slo seg ned i sitt komfortable hjem i Woodland Park-området i Duluth, hvor de skulle bo i 66 år. Arne var hengiven til familien sin, en kunnskapsrik hjelper rundt huset, omhyggelig med å vedlikeholde hjem og hage, en fantastisk far og en flott fyr.

Han var et eksempel på generøsitet, og lette alltid etter en måte å hjelpe noen andre på. Han og Irja har levert Meals on Wheels i 35 år. På midten av 1970-tallet, da Duluth ble det nye hjemmet for mange sørøstasiatiske flyktninger, brukte de dager og måneder på å hjelpe familier med å bosette seg. Han ble fast inventar i Concordia Lutheran Church, drev med reparasjoner, maling, gårdsarbeid og sosialt samvær med pastoren. Han og Irja reiste for å besøke foreldrenes hjemland og returnerte til Frankrike for å gjenoppta kontakten med familiene som hadde reddet ham da han var 21. Han tok timer i treskjæring og ble ganske dyktig. Fremfor alt elsket han å snakke og hadde alltid en vennegjeng han møtte for kaffe og en prat. Han likte å snakke politikk og var en livslang demokrat.

I oktober 2021 flyttet han og Irja til Barross Cottage II i Two Harbors. Han var 99 og hun var 97. De ble tatt godt imot og ble en del av en annen familie som verdsatte dem og ga dem kjærlig omsorg hver dag. Familien vår er dypt takknemlig.

Foreldrene hans, søsteren Lillian (Clifford) Sundstrom, brødrene Ivar (Lorraine) og Harry, niesene Carlene Sertich og Diane Zimmerman og nevøen Bruce (Dorie) Eskola, en lang rekke svigerfamilier, en utvidet familie i Norge og et flott selskap av venner. Takknemlig for hans lange og lykkelige liv er hans kone, Irja, fra Barross Cottage II; hans døtre Mary (Al) Behrends av St. Peter, Sandra Pederson av St. Paul og Lori Pederson av Duluth; barnebarn Kari Pederson Behrends (Matthew Kjellgren) fra Redmond, WA og barnebarn Christian Pederson Behrends fra Minneapolis; annen utvidet familie og mange venner og naboer, spesielt hans Duluth kaffekompiser, Lou og Germaine Govze og pastor Fred Lund.

Han tjente sin familie, sitt land, sin kirke og sine naboer. Han levde et eksemplarisk liv. Vi var så heldige å ha ham i vår.

Besøket vil være fra kl. 10.00 til kl. 11.00 gudstjenesten fredag ​​6. januar 2023 i Concordia Lutheran Church, 2501 Woodland Avenue, Duluth. Begravelsen vil være på Forest Hill Cemetery. Minnesmerker ved kirken vil være velkommen. For å dele dine minner eller kondolanser på nettet, vennligst besøk www.cavallinfuneralhome.com.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *