Arsenal slo Brighton, Manchester City uavgjort Everton, Manchester United

Arsenal går inn i 2023 med en formidabel ledelse på syv poeng i Premier League etter en 4-2-seier i Brighton, mens Manchester Citys tittelforsvar fikk et stort tilbakeslag da Everton tok uavgjort 1-1 mot mesterne på lørdag.

Laget til Mikel Arteta sikret seg en femte strake ligaseier takket være mål fra Bukayo Saka, Martin Odegaard, Eddie Nketiah og Gabriel Martinelli på nyttårsaften på Amex Stadium.

The Gunners tok ledelsen etter bare to minutter da Martinellis avviste innsats nådde England-spissen Saka, som tok en behendig touch før han slo forbi Brighton-keeper Robert Sanchez.

Se de beste fotballspillerne i verden hver uke med beIN SPORTS på Kayo. LIVE-dekning av Bundesliga, Ligue 1, Serie A, Carabao Cup, EFL og SPFL. Ny på Kayo? Start din gratis prøveversjon nå >

«EN TRIST SLUTT»: Messis brutale sannhetsbombe for Ronaldo etter en «fantastisk» ny avtale

«NØYAKTIG»: Ronaldos svar på store spørsmål returnerer ettersom 313 millioner dollar Saudi-avtalen bekreftet

Arsenal hadde full kontroll og den danske midtbanespilleren Odegaard scoret med et hardtslående 39. minutt etter at et hjørnespark ble klarert på kanten av Brightons område.

Nketiah scoret Arsenals tredje mål i det 47. minutt, på vei hjem etter at Sanchez ikke klarte å holde tilbake Martinellis innsats.

Kaoru Mitomas angrep i det 65. minutt for Brighton ville ha raslet Arsenals nerver tidligere, men den nåværende avlingen er laget av tøffere ting.

Seks minutter senere fikk Martinelli den fjerde av Odegaards sublime langpasning, et angrep som gjorde Evan Fergusons første ligamål for Brighton irrelevant i det 77. minutt.

Arsenals niende seier på deres siste 10 ligakamper var desto søtere bare timer etter at andreplasserte City snublet på Etihad Stadium.

Arsenal går inn i 2023 med en formidabel ledelse på syv poeng på toppen av Premier League.Kilde: Getty Images

– City truser –

Pep Guardiolas side tok ledelsen til dem av Erling Haaland da Demarai Gray scoret en iøynefallende utligning for slitende Everton.

City har ikke klart å vinne to av sine tre siste ligakamper og går inn i 2023 med fare for å gi fra seg tittelen de har vunnet fire ganger de siste fem sesongene.

Haaland førte City i det 24. minutt med sitt 27. mål på 20 konkurransekamper siden hans sesongavslutning fra Borussia Dortmund.

Riyad Mahrez sørget for assisten med et blendende løp og presis pasning til den norske spissen, som nådeløst passerte Jordan Pickford.

Men Everton utlignet i det 64. minutt da Gray ranet City-midtbanespiller Rodri og krøllet et skjærende angrep i det øverste hjørnet, og kjøpte under-ild-sjef Frank Lampard et sårt tiltrengt pusterom.

Guardiola forble positiv og sa: «Å miste poeng hjemme er alltid vanskelig. Men vi har spilt veldig bra i de tre siste kampene, og det gjør meg optimistisk.

City har ikke klart å vinne to av sine tre siste ligakamper.Kilde: Getty Images

– Rashfords «riktige svar» –

Marcus Rashford svarte på benken sin for å ha gått glipp av et lagmøte etter å ha sovet for mye med den sene streiken som førte til at Manchester United vant 1-0 mot Wolves.

United-manager Erik ten Hag har gitt slipp på Marcus Rashford på grunn av en «intern disiplin»-spørsmål som brøt «våre regler».

25-åringens eksil varte bare til pause, da han ble utvist av Ten Hag i et trekk som viste katalysatoren for at fjerdeplasserte United kunne sikre sin femte strake seier i alle konkurranser.

Rashford så bestemt ut til å bevise at Ten Hag tok feil da han stormet gjennom Wolves-forsvaret for å score sitt 11. mål i alle konkurranser denne sesongen og sitt tredje på tre opptredener siden verdenscupen.

«Vi trekker en strek under det og går videre. Jeg kom litt for sent til et møte. Jeg sovnet for meg, men det kan skje,» sa Rashford.

«Det er klart, dette er reglene for laget. Jeg gjorde en feil. Jeg er selvsagt skuffet over å ikke spille, men jeg forstår avgjørelsen og jeg er glad for at vi fortsatt klarte å vinne. Ten Hag la til: «Det er godt etter avgjørelsen. Jeg tror det skjer ofte. Da han kom inn var han strålende, livlig, han scoret et mål og det var den rette reaksjonen.

«Selvfølgelig (det er slutten på saken). Alle må spille etter reglene. Det er det riktige svaret. Tredjeplasserte Newcastles seiersrekke endte uavgjort 0-0 mot Leeds på St James» Park.

Joao Palhinhas siste mål forseglet Fulhams 2-1-seier over Southampton, som sitter nederst på tabellen etter et femte påfølgende tap.

Crystal Palace gikk til en 2-0-seier på Bournemouth da Patrick Vieiras lag avsluttet tørken på tre kamper gjennom Jordan Ayew og Eberechi Eze.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *