Arsene Wenger slengte av Norge-sjefen for VM-kommentarer

  • Norgessjef Stale Solbakken har kalt den legendariske manageren Arsene Wenger «hjernevasket»
  • Wenger skapte overskrifter for sine skarpe kommentarer om lag som protesterte under verdensmesterskapet
  • Tidligere Arsenal-sjef har jobbet med FIFA siden 2019 etter at han forlot Gunners

Norge-trener Stale Solbakken gikk til et knallhardt angrep på førstnevnte Arsenal sjef Arsene Wenger, for hans kontroversielle kommentar om at team som fokuserte på politiske spørsmål presterte dårlig.

Wenger har jobbet for FIFA siden 2019, etter å ha forlatt Gunners etter 22 år i ledelsen. Han fikk i oppgave å fremme teknisk innovasjon og foreslå regelendringer for verdens fotballorganisasjon.

Norge-sjef Stale Solbakken hevder Arsene Wenger har blitt hjernevasket inn i sin FIFA-rolle. Bilder av Piaras Ó Mídheach/Sportsfile.
Kilde: Getty Images

Ved starten av 2022 verdensmesterskapWenger sa at spillerne burde fokusere på fotballen i stedet for å fremheve de politiske problemene som dukket opp før og under turneringen.

FIFA, ledet av president Gianni Infantino, har advart lag og spillere om at de vil bli straffet hvis de bærer OneLove-armbåndet for å støtte LHBTQ+-personer, ifølge FIFA Speil.

Les også

Den portugisiske spissen Bruno Fernandes er enig med Fernando Santos

Spennende funksjon: Finn ut nyhetene nøyaktig for deg ➡️ finn «Anbefalt for deg»-blokken og nyt!

Et bilde av de tyske spillerne med hendene over munnen – for å demonstrere at de var blitt kvalt og fratatt ytringsfriheten – gikk så viralt.

Solbakken kritiserer Wenger

I følge kveldsstandardSolbakken sa at Wenger var blitt hjernevasket inn i rollen som FIFAs sjef for global fotballutvikling.

Nordmannen sa at han var overrasket over at noen han lenge har beundret ville komme med slike bisarre kommentarer.

«Jeg grøsser når jeg ser hvordan den smarteste mannen i verden, Arsene Wenger, som jeg har beundret i alle disse årene, ble hjernevasket og kom med de dummeste uttalelsene.»

Tyskland, Hansi Flick, Jamal Musiala, Arsene Wenger, FIFA, VM 2022
Tyske fotballspillere dekket for munnen under lagbildet før VM-åpningen mot Japan onsdag i protest mot FIFA. Foto av Alexander Hassenstein.
Kilde: Getty Images

Da Wenger snakket i Doha som medlem av FIFAs tekniske studiegruppe, sa Wenger at lag som tar øynene fra ballen for å fokusere på politiske spørsmål ikke presterer bra på banen.

Les også

Frankrike fikk et slag da den tredje spilleren ble syk

«Lag som var mentalt klare, med en tankegang om å fokusere på konkurranse og ikke politiske protester [did well].»

2022 Verden Begeren var omgitt av spørsmål angående rettighetene til LGBTQ+-samfunnet og rettighetene til migrantarbeidere, noe som utløste debatt blant fotballfans.

Wenger berømmer Martinez

sports truser rapportert tidligere Wenger uttrykker sin glede med prestasjonen til Argentina keeper Emiliano Martinez.

Den tidligere Arsenal-sjefen hyllet Martinez sin «gress til nåde»-historie, etter målvaktens oppgang fra en Gunners-reservemålvakt under FIFA World Cup.

Martinez kom til den engelske klubben som tenåring under Wenger, men ble lånt ut seks ganger i løpet av sine 10 år der, da spilletid var vanskelig å få.

Kilde: SportsBrief.com

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *