Arving til den norske tronen avslører sin hemmelige splittelse fra sin kone

Mette-Marit og Haakon fra Norge pakker ut sekken i en ny bok.Bilde: PA Wire / Danny Lawson

Kongelige

Vera Siebnich

Når man snakker om de siste årenes store kongelige kjærlighetshistorier, tenker mange umiddelbart på prins William og prinsesse Kate. De to møttes på college og har nå vært gift i over ti år. Med deres tre barn, prins George, prinsesse Charlotte og prins Louis, er tronfølgen sikret.

Men det er bemerkelsesverdige kjærlighetshistorier ikke bare i Storbritannia, men også i andre europeiske kongefamilier. Kronprinsesse Victoria av Sverige har forelsket seg i sin trener Daniel. Og Felipe av Spania var til og med klar til å gi fra seg tronen for å gifte seg med Letizia.

I en ny bok avsløres nye detaljer om et annet europeisk kongepars kjærlighetshistorie. Det er noen overraskende nyheter her. Fordi tronfølgeren selv innrømmer nå at de en gang var separert.

Royals: Haakon avslører overraskende detaljer om forholdet hans

Boken, der Haakon og Mette snakker åpent om forholdet sitt, er skrevet av journalist Kjetil Stensvik Østli. I motsetning til mange andre bøker utgitt flere ganger i året, spesielt om den britiske kongefamilien, er denne ikke avhengig av spekulasjoner eller uttalelser fra tvilsomme kilder. Den fremtidige kongen av Norge arbeidet selv med «Haakon – Historien om en tronarving». Han er til og med offisielt oppført blant forfatterne.

Watson er nå på WhatsApp

Nå på Whatsapp og Instagram: din Watson-oppdatering! Vi vil ta vare på deg her på Whatsapp med Watsons høydepunkter fra dagen. Bare én gang om dagen – ingen spam, ingen skravling, bare syv lenker. Lovet! Foretrekker du å bli informert på Instagram? Her du finner vår kringkastingskanal.

Og i dette dokumentet avslører Haakon tidligere ukjente detaljer, særlig om forholdet til Mette-Marit. Siden ekteskapet i august 2001 har de to blitt ansett som en av kongeparenes drømmer. Men ting var ikke lett for dem, spesielt i begynnelsen av forholdet. Haakon bekrefter overraskende hvilke konsekvenser dette fikk i bokaSt.

I boken minnes Haakon med glede møtet deres i 1999. «Vi hadde åpne og intensive samtaler. Vi lo sammen og klarte å være ærlige med hverandre. Jeg hadde det veldig bra med henne,» skrev kronprinsen. Han forklarer at de så hverandre ofte i sommer og høst.

Til å begynne med holdt paret forholdet hemmelig. — Hun hadde et lite barn, så det var ikke klart at vi to kunne være et par, sier Haakon åpenhjertig om Mette. Og paret står snart overfor et stort problem.

ARKIV - 17. mai 2022, Norge, Oslo: Kronprinsesse Mette-Marit av Norge (til venstre), Prins Sverre Magnus av Norge, Kronprins Haakon av Norge og Prinsesse Ingrid Alexandra av Norge, stående...

Mette-Marit og Haakon har to barn sammen: Ingrid Alexandra og Sverre Magnus.Bilde: NTB / Lise Åserud

Høsten 1999 besøkte Haakon USA sammen med FN-delegasjonen. En spenning i forholdet mellom de to – og åpenbart for mye på den tiden. I følge «Se og hor» skriver Haakon i boken:

«Før vi dro bestemte vi oss for ikke å være sammen. Det fungerte ikke.»

Nesten to år før bryllupet deres var paret separert en stund, men ingen visste om det før nå.

Mette-Marit forteller om stort press

Forholdet mellom Mette-Marit og Haakon var under stort press, spesielt i starten. Ikke alle satte pris på at Mette-Marit tok med en liten sønn inn i ekteskapet og hadde en fortid med vill festing og doping.

ARKIV - 11. november 2001, Norge, Roemskog: Norske kronprins Haakon og hans kone kronprinsesse Mette-Marit tar en tur gjennom Østfoldregionen på den gamle dampbåten

Mette-Marit og Haakon giftet seg i 2001.Bilde: Scanpix Norway/Scanpix Norway/Erichsen

Media har utnyttet emnet, og boken tar også opp dette emnet, ifølge de første rapportene. Dette er grunnen til at Mette-Marit skal ha sagt i boken at hun følte seg «jaget», spesielt fordi slike private aspekter av livet hennes ble diskutert offentlig. Kronprinsessen sa at hun fortsatt ikke forstår hvordan noe slikt kunne skje i Norge.

Men Mette-Marit og Haakon sto imot offentlig press. Per i dag er de to gift og har to barn sammen. Bruddet i starten av forholdet skadet dem åpenbart ikke.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *