ATP-finaler: Novak Djokovic «slet fysisk» i en utmattende seier over Daniil Medvedev i Torino | Tennis nyheter

Novak Djokovic tok tre av tre seire i round robin-fasen av ATP-finalen da han kjempet om en hardt kjempet seier over Daniil Medvedev i Torino.

Djokovic var allerede garantert å toppe gruppen og møte Taylor Fritz i semifinalen på lørdag, men han gravde dypt for å unngå tap, og hevdet en 6-3 6-7(5) 7-6(2) seier i en kamp som varte mer enn tre timer.

35-åringen slet tydelig fysisk sent i andre sett og i det tredje, og Medvedev serverte kampen på 5-4 i den avgjørende kampen, men Djokovic fant en måte å komme tilbake på.

Bilde:
Djokovic har allerede slått Stefanos Tsitsipas og Andrey Rublev i gruppespillet

«Det er en stor lettelse,» sa Djokovic, som jaktet på en sjette sesongavslutningstittel for å utligne Roger Federers rekord. «Daniil og jeg har hatt noen kamper i det siste, og jeg visste at å gå inn i dagens kamp ville det være hans siste kamp for sesongen, og han vil definitivt ikke avslutte sesongen med tap.

«Jeg startet bra, jeg hadde sjanser i andre sett, jeg hadde pausepoeng, men han spilte veldig bra i de avgjørende punktene. Han spilte veldig fort. Jeg følte meg ikke bra fysisk i det tredje, jeg slet mye. Det er en kamp og det er en kamp.

«Å være i stand til å finne den siste dråpen energi for å komme tilbake … ved 4-5 (i tredje sett), klarte jeg å lese serven hans og forutse godt og sette meg selv i en god posisjon.»

Medvedev – som vant tittelen i 2020 og nådde finalen igjen i fjor – forlater Torino etter å ha tapt hver av sine tre gruppekamper ved å avgjøre tie-breaks, mens Djokovic innrømmet at konkurransen hadde kostet ham mye.

Daniil Medvedev fra Russland returnerer ballen til Novak Djokovic fra Serbia under deres ATP World Tour Finals singeltenniskamp på Pala Alpitour i Torino, Italia, fredag ​​18. november 2022. (AP Photo/Antonio Calanni)
Bilde:
Daniil Medvedev havner nederst i den grønne gruppen etter tredje tap på rad

«Vel, det var bare tretthet fra en utmattende kamp. Det er alt jeg kan si. Jeg mener, det var ingen sykdom,» sa Djokovic til journalister. «Alle har en av de dagene da de sliter mer fysisk. For meg var det i dag.

«Selvfølgelig liker motstanderen å se deg gå ned, og de prøver å dominere i rally, de prøver å ta over kampen, noe som var en slags situasjonen som skjedde i dag.»

Hellas Stefanos Tsitsipas møter russiske Rublev senere fredag, hvor vinneren møter norske Casper Ruud i semifinalen.

I double holdt britiske Neal Skupski og nederlandske Wesley Koolhof sitt semifinalehåp i live med seier over Ivan Dodig og Austin Krajicek, men de trenger Nikola Mektic og Mate Pavic for å slå Nick Kyrgios og Thanasi Kokkinakis for å kvalifisere seg til de fire siste.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *