Bare 255 asylsøkere flyttet halvveis gjennom EU-mekanismen

IKKENesten halvveis i en europeisk mekanisme som skal avlaste middelhavslandene fra omsorgen for asylsøkere, har Tyskland og andre land så langt tatt imot kun 255 beskyttelsessøkere. 212 av dem har kommet til Tyskland de siste månedene. Med solidaritetsmekanismen som ble besluttet i juni, har totalt 13 land effektivt tilbudt å ønske velkommen til totalt mer enn 8 000 mennesker som søker beskyttelse, som det fremgår av EU-kommisjonen er kalt.

22. juni ble EU-landene enige om en solidaritetsmekanisme for å støtte Hellas, Kypros, Italia, Malta og Spania i behandlingen av asylsøkere. De kan enten ta imot beskyttelsessøkere fra middelhavsland eller hjelpe dem med penger eller naturalytelser. Mottak av personer som søker beskyttelse anses som det foretrukne alternativet. Deltakelse i programmet er frivillig og åpent også for land utenfor EU som Norge og Sveits. Mekanismen er i utgangspunktet planlagt for en periode på ett år.

Implementeringen er veldig treg

Implementeringen går imidlertid sakte. Regjeringen i Roma hadde derfor nylig ved flere anledninger klaget over at Italia ikke ble gitt nok bistand. Italia er fortsatt landet som i det minste har tjent litt på mekanismen så langt. Så langt er 207 personer hentet fra Italia – 5 fra Luxembourg, 38 fra Frankrike og 164 fra Tyskland. Tyskland tok nylig inn ytterligere 48 personer som søkte beskyttelse fra Kypros. Du må følge en vanlig asylprosedyre i Forbundsrepublikken.

Etter et møte med EUs innenriksministre i slutten av november, ble det understreket at de var forpliktet til å fordoble innsatsen for å implementere solidaritetsmekanismen. EU-kommisjonen sier at ytterligere gjenbosettinger er under forberedelse, inkludert fra andre land enn Italia og Kypros.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *