Barnehagen trenger å samle inn penger til jul – hvordan gjøre det trygt slik at det ikke blir problemer med SRS?

En mor skriver: «Hvordan er det mulig og hvordan er det bedre å samle inn penger på skolen, i foreldregrupper i barnehagen – til jul, til gaver fra lærere og penger fra fond .» Foreldre ønsker ofte ikke å ta på seg dette ansvaret for å unngå problemer med skattemyndighetene. Hvordan er det egentlig?

Hvis pengene samles inn til et bestemt formål

Hvordan Mammamuntetiem.lv lært fra statens skattetjeneste, hvis midler til visse formål krediteres kontoen (som er spesifisert i betalingsformålet) og kontoinnehaveren ikke kan bruke dem til sine egne utgifter, eksisterer ikke øyeblikket for å tjene inntekt, til tross for betydningen av kredittbeløpene.

Formålet med betalingen bør angi formålet som det overførte beløpet er beregnet på, for eksempel til blomster til læreren, til juletreet.

Personen som senere kjøpte varen anbefales å beholde kvitteringen. SRS-representanten insisterer på at sjekker skal holdes i mørket ettersom de har en tendens til å falme, men i dag foregår mye betalinger elektronisk.

Hvor mye penger kan mottas på kontoen på samme måte?

Mammamuntetiem.lv har allerede forklart at i det generelle tilfellet er donasjoner på opptil 1 425 euro per år mottatt fra hver person som mottakeren av pengene ikke er knyttet til ved ekteskap eller slektskap opp til tredje grad i betydningen sivilrett*. skattlagt. Personer du er i slekt med i tredje grad eller ved ekteskap og som du deler husstand med kan få ubegrenset beløp på kontoen. Av lær mer i denne artikkelen.

Hvordan mottar SRS data om – er bankene forpliktet til å gi informasjon?

SRS-representanten forklarer at bankene gir informasjon til SRS om omsetning av personlige kontoer, samt annen informasjon basert på forespørsel fra SRS. Dersom en person mottok skattepliktig inntekt, skal det leveres årlig selvangivelse og betales skatt. Det er hver persons plikt å beregne personlig inntektsskatt, levere den årlige selvangivelsen til det statlige skattekontoret og betale skatt til budsjettet i henhold til vilkår og betingelser.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *