Batteribytte i stedet for ladestasjon: Kinesisk merke åpner batteristasjoner i Nederland

Nio har sin første nederlandskeEnergiutvekslingsstasjon« åpnet i Hotel Van der Valk på A58 nær Tilburg. I de kommende årene vil andre batterivekslingsstasjoner måtte følge med «på strategiske steder» i landet vårt, slik at det skapes et nasjonalt nettverk.

Et batteriskift er en helautomatisk prosess, der bilen kjører seg selv innendørs. Det tomme batteriet byttes ut med et fullt av en maskin i bunnen av bilen. Ifølge Nio tar det maks fem minutter. «NIO-brukere kan velge å bytte ut batteriet med et fullt batteri på fem minutter, og komme tilbake på veien umiddelbart,» sa NIO-sjef Daniel de Groot.

Neste år over hele Europa

Det kinesiske selskapet vurderer å bytte et tomt batteri mot et fullt batteri som et godt alternativ for hurtiglading av elbiler. I tillegg til å inkludere batteri, kan Nio-biler også kjøpes uten batteri, hvor batteriet leies mot en månedlig avgift.

I Kina har merket allerede et nettverk av mer enn 1200 batteribyttestasjoner. I Europa åpnet Nio mer enn 20 kraftbyttestasjoner i år, inkludert i Norge, Tyskland og Sverige. Det skal være 120 i Europa innen utgangen av neste år. Frem til slutten av mars er batteribytte gratis for nye brukere.

Ifølge Nio vil brukere også senere ha mulighet til midlertidig å ta på seg et større batteri, for eksempel når de skal på ferie. «Batterier vil også bli enda mer effektive i fremtiden, så aldrende NIO-biler kan fortsatt utstyres med den nyeste batteriteknologien.» Ifølge selskapet er det allerede mulig å kjøre «bekymringsløst til vintersport», fordi det er energiutvekslingsstasjoner i nærheten av Düsseldorf og mellom Stuttgart og München.

Fanger topper i strømnettet

Tilburg batteristasjon, på størrelse med en dobbelgarasje, kan håndtere maksimalt 312 bytter per dag. «I stasjonen lades opptil 13 batterier med en effekt på 20 til 80 kW, for å beskytte det elektriske nettet og batteriene, uten å forårsake topper i det elektriske nettet», forklarer Nio.

Batteribyttestasjoner vil snart kunne hente strøm fra strømnettet i rushtiden, for å fylle på senere ved behov.

Tre Nio-biler i Nederland

Nio bruker de neste månedene tre elbiler på markedet i Nederland: ET5, ET7 og EL7. De to første er sedaner, som konkurrerer med slike som Tesla Model S og Modell 3. EL7 er en mellomstor SUV.

Foreløpig tilbyr det kinesiske merket kun sine biler i kombinasjon med et abonnement eller på leasing. ET7 har vært tilgjengelig siden oktober, EL7 vil følge i januar 2023 og ET5 i mars 2023.

Flere kinesiske bilmerker

Nio er ikke den første kinesiske produsenten som kommer inn på det nederlandske markedet med elbiler. Tidligere også brakt kinesiske merker FortsattXpeng og MG allerede elektriske kjøretøy i Nederland. Snart vil det kinesiske merket BYD også introdusere personbiler til landet vårt.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *