Ben Stokes og Beth Mead nominert til BBC Sports Personality of the Year-prisen | Fotballnyheter

Løvinnenes heltinne Beth Mead er en av seks nominerte til BBC Sports Personality of the Year-prisen.

Arsenal og England-spissen Mead var den fremragende spilleren ved årets EM, som Sarina Wiegmans løvinner vant, da hun ble kåret til turneringens spiller for sine seks mål og fem assists.

Disse seks målene betyr at hun fullførte turneringen som toppscorer, mens hun også noterte tre mål og fire målgivende pasninger i syv Super League-opptredener for kvinner i sesongen 2022/23 så langt – for å gå med de 11 streikene og åtte assistene forrige sesong.

Bilde:
Englands Beth Mead feirer med Englands trener Sarina Wiegman etter å ha vunnet EM 2022 for kvinner

Mead ble kåret sammen med Englands testkaptein Ben Stokes og verdensmesteren i snooker Ronnie O’Sullivan på BBC-kortlisten.

Tenåringsgymnast Jessica Gadirova, friidrettsmester Jake Wightman og curler Eve Muirhead er de andre utfordrerne til den individuelle prisen. Vinneren blir offentliggjort onsdag kveld.

Et bemerkelsesverdig år for Mead

BBC-utnevnelsen utgjør et enestående år for Mead, hvis høydepunkt var å vinne EM med løvinnene.

England beseglet EM-trofeet ved å slå Tyskland i Wembley-finalen foran 90 000 fans – et besøksrekord for en kamp i konkurransen.

Bruk Chrome-nettleseren for mer tilgjengelig videospiller

Se alle Beth Meads WSL-mål siden starten av sesongen 2022-23 mens hun fortsetter sin suverene form etter Euro.

Mead scoret i alle tre av løvinnene sine gruppekamper – inkludert hat-trick i 8-0-seieren over Norge – mens hun også satte inn åpningen i Englands semifinaleseier over Norge, Sverige.

27-åringen var også en del av Lionesses-troppen som beseglet deres kvalifisering til neste års verdensmesterskap for kvinner.

Prestasjonene hennes for England og Arsenal, som endte på andreplass i Women’s Super League forrige sesong etter å ha blitt raket til tittelen av Chelsea på den siste dagen, ga henne andreplass i Women’s Ballon d’Or, vunnet av Spania- og Barcelona-stjernen. Alexia Putellas. .

Beth Mead brakk korsryggen
Bilde:
Beth Mead har sprukket det fremre korsbåndet og kan gå glipp av neste års verdensmesterskap for kvinner

Mead pådro seg imidlertid en ACL-skade i Arsenals WSL-tap mot Manchester United forrige måned, noe som satte hans VM-opptreden i alvorlig tvil. Nyheten ble raskt fulgt av en ny kontrakt i Arsenal.

Hvem andre er med i konkurransen?

Den engelske cricketspilleren Stokes har hatt et virvelvindår, hans første som kaptein for testlaget for menn.

31-åringen ledet laget sitt til ni seire i 10 England-tester mot New Zealand, India, Sør-Afrika og Pakistan.

Bruk Chrome-nettleseren for mer tilgjengelig videospiller

Englands kaptein Ben Stokes fordøyer historisk 3-0-sveip i Pakistan og hyller den fryktløse holdningen til laget hans, tenåringsspinneren Rehan Ahmed og hovedtrener Brendon McCullum

Tirsdag vant Stokes en 3-0-serie i Pakistan, noe som gjorde England til det første landet som vant rent bord i den sørasiatiske nasjonen.

Stokes spilte også en hovedrolle i Englands T20 verdenscupseier over Pakistan, og endte 52 skritt fra Melbourne-finalen.

Snookerstjernen O’Sullivan vant sitt syvende verdensmesterskap i år for å utligne Stephen Hendrys rekord i Open Era, mens Muirhead ledet Storbritannia til gull i curling ved London-OL i Beijing vinter.

Gadirova, 18, vant gull på gulvet på den siste dagen av verdensmesterskapet i gymnastikk forrige måned, mens Wightman vant gull på 1500 meter ved verdensmesterskapet i friidrett i Oregon.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *