Bernd Gieseking kom tilbake til E-Werk etter tre års pause

  1. Hjemmeside
  2. lokale
  3. Witzenhausen

Etablert:

Tilbake i Eschwege etter tre år: Bernd Gieseking med sin satiriske anmeldelse av året. © Sonja Berg

Bern Gieseking presenterte et satirisk blikk på året 2022 i Eschweger E-Werk.

Eschwege – På 29. året er kabaretartisten Bernd Gieseking på vei med sitt årlige revyprogram «Abfund!» Eschwege har alltid vært en del av turprogrammet fra starten av. «Vi er veldig glade for at Bernd Gieseking endelig er invitert tilbake til Eschwege etter tre år,» sa Alexander Urlaub i Open Flair-arbeidsgruppen, som arrangerte kvelden i E-Werk.

Og Bernd Gieseking var også veldig fornøyd med Eschwege, men også for å kunne stå på scenen igjen generelt. «Det er hyggelig å se deg igjen, vi har ikke sett hverandre på evigheter, du kan ikke engang se det ved å se på hverandre», hilste Gieseking og fremkalte umiddelbart den første latteren.

I mars 2020 ble han spurt i et intervju hvor lenge han trodde pandemien ville vare. «Fire til seks uker» var svaret mitt den gangen,» sa han og lo for seg selv.

«Men det var bare dårlige nyheter: dronningen er død, Boris Becker måtte i fengsel og Piet Mondrian har blitt hengt på feil måte i årevis, en hel nasjon er flau», sier kabaretartisten. Ved valget i Berlin manglet stemmesedler og stemmesedlene var på feil valglokale; folk ble sittende fast i Berlin Marathon mens de prøvde å bytte stemmesedler.

«For et år det var: Union Berlin har vært nummer én i Bundesliga i flere uker og ikke Bayern München, det tyske laget er eliminert i den innledende runden av verdenscupen.»

Vinter-OL ble også omtalt i årsmeldingen. «Tyskland var nummer to bak Norge på medaljetabellen, hvordan gjorde vi det? Og det, der lugørene tjener mye mindre enn fotballspillerne». Annalena Baerbock, Robert Habeck, ni euroseddelen, Qatar og krigen i Ukraina er selvfølgelig også med i Giesekings årsrevy.

«Plutselig var det moral i politikken der det ikke hadde betydd noe på flere tiår,» sa Gieseking om hvor man kan få tak i gass. Et helt land ble delt i 2022 – i vaksinerte eller uvaksinerte, Bayern eller Dortmund. Etter programmet hennes skrev Gieseking autografer og solgte sin siste bok. «For oss hører fortsatt Bernd Giesekings årsberetning mellom årene, man kan se tilbake på året igjen og smile av det. Så hyggelig at det endelig kan finne sted igjen,» begeistret familien Schmidt fra Eschwege. (Sonia Berg)

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *