Blir det et kupp i Kreml? Vladimir Putin har forberedt seg på dette i årevis

Newsweek Polska rapporterte om et mulig kupp i Kreml. Magasinet er interessert i rapporter om Vladimir Putins sviktende helse, som har kommet inn i årevis. Den russiske presidenten vil gjerne håndtere kreft skjoldbruskkjertelen (ifølge den russiske portalen Projekt), til og med schizoaffektive lidelser, som igjen er indikert av Telegram-kanalen SVR General, visstnok ledet av en tidligere utenlandsk etterretningsoffiser.

Helseproblemer ville være det perfekte dekket for å holde ham unna makten. Dette ble fremhevet i «One Decision»-podcasten av American Business Insider Richard Dearlove – tidligere sjef for British Secret Intelligence Service fra 1999 til 2004. Han sa at den nåværende russiske presidenten vil miste makten innen 2023.

[Odejdzie – przyp. red.] sannsynligvis til sanatoriumhvorfra han ikke vil dukke opp som leder av Russland, bemerket Richard Dearlove.

Resten av artikkelen er under videoen

Se også: Putin forbereder seg på krig. forårsaket en energikrise,

Putin har planlagt et kupp i årevis

Den russiske analytikeren Alexei Mouraviev, sitert av «Newsweek», er overbevist om det Trussel mot Vladimir Putin kommer fra øverste militær- og etterretningsledere. Alt dette fordi ved vurdering av en ev Fare Ved å utløse krigen i Ukraina ble det gjort feil, som Putin selv er ansvarlig for. Og de veier nå tungt for den russiske økonomien.

Så enkelt blir det imidlertid ikke. Vladimir Putin har i årevis forberedt seg på muligheten for at noen en dag vil fjerne ham fra makten. Dette er grunnen til at han gjorde alt for å redusere risikoen for fremtidige putschister, blant annet ved å drepe eller arrestere motstandere eller skape frykt i samfunnet. Men i dag freder med all brutaliteten til statsapparatet de minste manifestasjoner av sosialt opprørsom vi skrev om i money.pl.

Frykten for et angrep er så stor at Vladimir Putin i dag er omgitt av sin egen beskyttelse, som bestemmer hvem som kan få fullmakt til å gjøre det. Han sjekker også måltidene sine.

For det første må alle som ønsker å styrte Putin bevise at alle må adlyde hans ordre. For det andre blir alle overvåket av sikkerhetstjenester 24 timer i døgnet, 7 dager i uken.Hvis to eller tre personer begynner å diskutere angrepet, vil de umiddelbart bli rapportert – bemerker motstanderen Vladimir Milov, sitert av «Newsweek».

For å minimere risikoen, Vladimir Putin omringet seg også med lite lyse mennesker – minner sovjetologen Stephen Kotkin. Dette begrenser deres evne til å konspirere sterkt.

Å styrte regimet er ikke så lett

Drømmer om et Kreml-kupp forblir sannsynligvis ønsketenkning i Vesten i dag. Forskere understreker at kupp ikke sies, de er gjort. Konspiratørene må handle stille hvis planen deres skal lykkes. Spesielt det det som står på spill er trolig deres egne liv, som vil bli tatt fra dem hvis de mislykkes.

Tore Wig, norsk forsker på omveltninger i diktaturer, påpeker at autokratenes fall, i motsetning til tilsynelatende, er sjeldent. De fleste diktatorer styrte fredelig til de bestemte seg for å gå av eller dø.

I tilfelle kuppets eventuelle suksess er det heller ingen sikkerhet hvem som vil ta tømmene i Russland. Sannsynligvis er det bare noen som står ham nær i dag som kunne styrte Vladimir Putin fra makten. Og Russlands president omringet seg med mennesker med samme sovjetiske røtter som ham.

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *