Blogg: Studenter ved Fakultet for kunst i Ostrava lærer å gjøre forretninger i et nytt program

Mer enn et dusin studenter fra Fakultet for kunst ved Universitetet i Ostrava har deltatt i pilotfasen av OVACE-programmet siden midten av november. Det er rettet mot spirende entreprenører i den kulturelle og kreative industrien, og dette konseptet ble introdusert i Tsjekkia av INION innovasjonssenter i Karlovy Vary. I løpet av 12 møter skal de deltakende studentene lære de grunnleggende forestillingene om virksomhet, innenfor rammen av en gruppeveiledning vil de fokusere på motivasjon, finansiering og samarbeide om sin forretningsplan.

«Vi brakte programmet til Tsjekkia fra Norge, hvor hundrevis av aspirerende gründere allerede har fullført det. Siden vårt innovasjonssenter er intenst dedikert til å støtte den kulturelle og kreative industrien, bestemte vi oss for å dedikere til kreative mennesker, så det er ideelt for kunststudenter, fotografer, designere eller kanskje grafiske designere. Programmet er for alle som ønsker å starte egen bedrift, lage en ny tjeneste eller et nytt produkt, eller kanskje starte et nytt kulturprosjekt, sier Radka Murasová fra INION innovasjonssenteret i Karlovy Vary.

«Vi er glade for at studentene ved fakultetet vårt kan prøve pilotprosjektet til dette programmet. For å kunne leve av arbeidet i fremtiden er det nødvendig at de kjenner de grunnleggende prinsippene for handel og vet hvilke trinn eller hva hindringer kan vente dem, sier Tomáš Knoflíček ved fakultetet for kunst ved universitetet i Ostrava.

Programmet er unikt både i sitt fokus på kreative og i sin intensitet. I tillegg til fellestimer, har deltakerne også mulighet til å dra nytte av individuell veiledning. For å jobbe med forretningsplanen har deltakerne til disposisjon det digitale verktøyet EMS (Entrepreneurship Management System), som veileder dem steg for steg i utviklingen. Fakultetets deltakere blir guidet gjennom programmet av mentor Kamila Smutná, som har erfaring med markedsføring og gjennomfører opplæring for små handelsmenn. Takket være økonomisk støtte fra norske og EØS-midler er deltakelse gratis for studenter.

Utviklingsprogrammet for kulturelle og kreative næringer (OVACE-programmet) arrangeres av INION Innovation Centre i samarbeid med den norske partneren Entreprenørdy. Dette prosjektet er finansiert av tilskudd fra EØS og norske fond, Kulturprogrammet.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *