Braathen, skiløperen og motedesigneren, vinner Alta Badia GS

LA VILLA, Italia (AP) – Lucas Braathen kan være den typen personlighet som ski trenger for å bli med Marco Odermatt blant den yngre generasjonen som tar opp sporten.

Den 22 år gamle nordmannen, med brasiliansk mor og moteentusiast – han har en smykkeserie til salgs – viste frem sine ferdigheter i bakken ved å vinne et av verdenscupsesongens største storslalåmrenn i Alta Badia d. Søndag.

Det var en andre strake seier for Braathen, som vant slalåm sist helg i Val d’Isere, Frankrike.

«Å vinne er som et stoff, du trenger bare mer,» sa Braathen. «Så jeg prøvde alt jeg kunne for å få den opplevelsen tilbake og for et privilegium å kunne føle det igjen allerede.»

Braathen reiste seg fra tredjeplass etter åpningsrunden og kom i mål 0,02 sekunder foran norske lagkamerat Henrik Kristoffersen på Gran Risa-banen.

Odermatt, den olympiske mesteren, forsvarende verdenscupmester og nåværende leder sammenlagt, kom seg etter en skuffende niende plass i åpningsrennet og ble nummer tre, ned 0,10.

Da det var over, så Braathen ut som en bokser da han utløste en rekke slag for å feire. Så, under podiefeiringen, da han tok av seg hanskene, avslørte Braathen at neglene hans var malt svarte bortsett fra en finger som hadde en gul design.

Kun to andre aktive mannlige skiløpere har vunnet en verdenscup i slalåm og storslalåm i samme sesong: Kristoffersen og tidligere sammenlagtmester Alexis Pinturault.

«Det er utrolig. Når jeg vokste opp med å se Alta Badia som barn, er det en av favorittene. Det er uten tvil den kuleste storslalåmbanen i verden,» sa Braathen. Å tro at jeg har vunnet her, det er utrolig, jeg vil huske dette dag for alltid.

Det var Braathens fjerde seier i karrieren. Hans første kom i sesongåpningen storslalåm i Sölden, Østerrike for to sesonger siden. Men en alvorlig kneskade senere i sesongen satte ham tilbake og tvang ham til å gå glipp av verdensmesterskapet i 2021 i Cortina d’Ampezzo.

Nå er Braathen tilbake på sporet og truer som en medaljetrussel i to løp ved denne sesongens verdensmesterskap i Courchevel og Meribel, Frankrike i februar.

Odermatt, som vant de to første storslalåmene denne sesongen, utvidet sin samlede ledelse over Aleksander Aamodt Kilde, som ikke fullførte sitt første løp, til 171 poeng.

Braathen rykket opp til tredjeplass sammenlagt, om enn 381 poeng bak Odermatt.

Pinturault ble nummer fire og første moto-leder Zan Kranjec ble nummer fem.

Dagens overraskelse gikk til den andorranske skiløperen Joan Verdu, som oppnådde karrierens beste 12. plass med den nest raskeste nedkjøringen.

Amerikas beste GS-løpere River Radamus og Tommy Ford slet begge i det første rennet.

Radamus, som ble nummer fire ved OL i Beijing, falt til venstre hofte høyt og fullførte ikke. Ford mistet også kontrollen og måtte sjekke skiene for å komme seg gjennom neste port, og krysset til slutt nesten 5 sekunder bak.

Det er planlagt nok en GS til Gran Risa på mandag.

___

Mer AP-ski: https://apnews.com/hub/skiing og https://twitter.com/AP_Sports

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *