Brasil bytter lag, Kamerun kjemper for å overleve i verdensmesterskapet

DOHA, Qatar (AP) – Fortsatt uten Neymar og allerede sikret i 16-delsfinalen, vil Brasil nyte sin siste gruppekamp i verdensmesterskapet gi spilletid til reservene sine.

Trener Tite skulle gjøre endringer i alle posisjoner for Brasils kamp mot Kamerun på fredag, da uavgjort vil være nok til å gi de fem ganger mesterne topplasseringen i gruppe G.

Spillet betyr mer for Kamerun, som trenger en seier for å holde håpet sitt i live. Og det er kanskje ikke engang nok avhengig av resultatet av det andre gruppespillet mellom Sveits og Serbia.

Brasil har seks poeng, tre mer enn Sveits og fem mer enn Kamerun og Serbia.

Kamerun prøver å komme seg forbi gruppespillet for første gang siden de gikk til kvartfinalen i 1990, da et lag ledet av spissen Roger Milla ble slått ut av England i tilleggstid i turneringen i USA. Kamerun klarte ikke å kvalifisere seg til turneringen i Russland for fire år siden.

Afrikanerne, som startet i Qatar med tap for Sveits og deretter uavgjort mot Serbia, tar teoretisk en pause til den siste gruppekampen på grunn av alle de forventede endringene i den brasilianske troppen.

Tite planla kun å bruke reservespillere, og startet med at Ederson erstattet Alisson i mål. Veteranen Dani Alves var blant de som kom i forsvar, mens Fabinho måtte spille på midtbanen. Antony og Gabriel Martinelli skulle legges til angrepet.

Tite ønsket å prøve å gi spilletid til de syv spillerne som ennå ikke hadde deltatt i turneringen.

«Tite hadde allerede fortalt oss etter kampen mot Sveits at han hadde til hensikt å gjøre endringer i oppstillingen,» sa midtbanespiller Fabinho. «Han sa at han ville at alle skulle spille, og vi er glade for den avgjørelsen.»

Stjernespiss Neymar, høyreback Danilo og venstreback Alex Sandro var utilgjengelige på grunn av skader. Neymar pleide fortsatt sin høyre ankelskade, og det var uklart når han ville komme tilbake.

Lagomsetningen kan bli betydelig fordi hvis Brasil vinner gruppen, vil deres åttendedelskamp finne sted på mandag, bare tre dager etter kampen mot Kamerun. Brasil slo Serbia 2-0 og Sveits 1-0 i sine to første kamper, til tross for at de ikke slapp inn et skudd på mål..

Alves (39) kan bli den eldste brasilianeren som har spilt i et verdenscup, foran Thiago Silva (38), som er Brasils kaptein i Qatar. Alves sin siste kamp i et verdenscup var i 16-delsfinalen i 2014-turneringen i Brasil. Høyrebacken tok opp skaden i forkant av verdensmesterskapet i 2018 i Russland.

Brasil prøver å vinne sin VM-gruppe for 11. gang på rad. Han kan avslutte først selv med tap avhengig av den andre kampen i gruppen. Brasil er ubeseiret i sine siste 17 gruppekamper, med 14 seire og tre uavgjorte. De har kun tapt én av sine siste 29 gruppekamper, mot Norge i 1998 i Frankrike.

Kamerun har gått gjennom en liten krise etter deres 3-3 uavgjort mot Serbia, ble keeper Andre Onana sendt hjem av disiplinære årsaker etter en bråk med trener Rigobert Song.

Inter Milan-keeperen har blitt midlertidig suspendert fra troppen etter en uenighet med Song om lagets taktikk, noe som førte til at han ble droppet fra kampen mot Serbia og til slutt ble sendt hjem mandag .

___

Azzoni Tales på Twitter: http://twitter.com/tazzoni

___

AP World Cup-dekning: https://apnews.com/hub/world-cup og https://twitter.com/AP_Sports

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *