Brasil skal slå verdenscuprekord i gruppespillet mot Sveits

Brasil vil prøve å slå en verdenscuprekord i gruppespillet når de møter Sveits i sitt andre gruppe G-oppgjør på Stadium 974 på mandag.

Brasil vil prøve å bryte en verdensmesterskap gruppespillrekord mot sveitsisk i deres andre gruppe G-oppgjør på Stadium 974 på mandag.

De fem ganger verdensmesterne startet sin 2022-kampanje i Qatar med en 2-0-seier over Serbia torsdag, takket være to mål i andre omgang fra Richarlison.

Brasils seier ble imidlertid noe bortskjemt, da de to Neymar og danilo fikk ankelbåndskader i andre omgang og begge spillerne ble utelukket fra mandagens kamp.

Men, TiteLaget klarte å ta maksimale poeng i åpningskampen og utvidet dermed sin imponerende ubeseirede rekke i gruppespillet i verdenscupen til 16 kamper.

Selecaos løp består av 13 seire og tre uavgjorte i de seks siste verdenscupfinalene, med deres siste tap i gruppespillet mot Norge i 1998 – et 2-1 tap på Stade Vélodrome i Frankrike.

© Reuters

Hvis Brasil unngår tap til Sveits på mandag, vil de bli den første nasjonen i verdenscuphistorien som kan skilte med en 17-kamper ubeseiret rekke i konkurransens gruppespill, en bragd som utelukker andre og siste gruppespill i tidligere utgaver.

Brasil vil bli sett på som favoritter mot sveitserne, men suksess er ikke garantert siden de har vunnet bare ett av de fire siste møtene mot dem.

Selecao tapte 1-0 i to vennskapskamper mot Sveits i 1989 og 2013, før de spilte uavgjort 1-1 i gruppespillet i VM 2018 i Russland, som så steven zuber avbryt en Philippe Coutinho åpner.

Etter å ha slått Serbia forrige uke, vil Brasil se etter å vinne VM-kamper mot europeiske nasjoner for første gang siden en serie på seks mellom 2002 og 2006 da de møtte Sveits på mandag.

Når det gjelder Murat Yakinesom vant en knepen 1-0 seier over Kamerun i sin gruppe G-åpning, vil de se etter å vinne sine to første kamper i et verdensmesterskap for første gang når de låser horn med Brasil.

Imidlertid går de inn i mandagens møte etter å ha vunnet bare én av sine åtte VM-kamper mot søramerikanske nasjoner, og slo Ecuador 2-1 i 2014.

ID:500712:1false2false3false:QQ::fra datamaskindatabasen:LenBod:collect4272:Ingen informasjon om dataanalyse

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *