Brettspillet bør vekke en debatt om smart teknologi

Hva om et smart politikamera oppdager dansende mennesker som en potensiell fare? Og venter de eldre på trafikklysene de ser på mens de krysser gaten? Fontys-forskere har utviklet Moral Design-brettspillet, spesielt rettet mot myndigheter, for å diskutere smartteknologispørsmål.

Kom inn i huden

Slik teknologi kan være bra for effektiviteten, men viktige spørsmål diskuteres sjelden offentlig, sier forskerne. De ønsker å sikre en bred debatt, «slik at vi jobber mot bedre beslutningstaking der ulike interesser og personlige verdier blir tatt i betraktning».

Spillet sies å være basert på vitenskapelig kunnskap og tvinger spillere til å tenke på verdiene som avgjørelser tas i en by. «Det hjelper også å forstå hvilke verdier som noen ganger er dårlig knyttet til hverandre; tenk på rådmannen som styrer på eget ansvar og på NGO som fokuserer på personvern.

Spillet er for fire til åtte spillere som påtar seg rollen som embetsmann, rådmann, borger, gründer, journalist eller personvernadvokat. Spillet fokuserer på Fontys på lokale myndigheter, men «vi merker også merverdien i andre institusjoner (bedrifter, semi-administrasjoner, sosiale organisasjoner, utdanningsinstitusjoner)». Det er også mulig å bestille trening med brettspillet.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *