Britiske medier skryter av vår «Forest of Sounds»-festival på Hansa-plattformen

Artikkelen er skrevet av den anerkjente musikkritikeren Geeta Daiyal, forfatter av Brian Enos Another Green World-monografi og jevnlig bidragsyter til The New York Times, Rolling Stone og The Guardian.

Journalisten karakteriserer «Skaņu meža» som «den største avantgarde og eksperimentelle musikkfestivalen i de baltiske landene», og legger til at festivalen har vært «spesielt ambisiøs siden starten». «I sitt tjuende år har det allerede blitt en institusjon som tiltrekker seg publikum fra hele verden,» skrev Daijala i en anmeldelse.

Lydkvaliteten til arrangementet fremheves: «En annen god overraskelse var den høykvalitets akustiske opplevelsen. [..] Den pene lyden øker forestillingenes imponerende.» Daijala snakker også sjenerøst om konsertatmosfæren til Hanzas Perons, og sier at han har en spesiell atmosfære.

Som de mest fremragende forestillingene i festivalprogrammet siterer journalisten duoen til sangeren Amirta Kidambi og trommeslageren Matt Evans, verkene til den elektroakustiske musikkkomponisten Bernard Parmežiani tolket av François Bonnet, leder av GRM-studioet, fremføringen av fri improvisasjon kvartett, så vel som den latviske kraftelektronikk fremføring av duetten «Zahnrad».

«Lydenes skog er som terapi, som medisin mot verdens bitterhet,» skriver Daijala. «Det er å håpe at det finnes andre slike eventyrlige og sjenerøse festivaler, og at «Skaņu mežs» vil fortsette å realisere sin visjon», avslutter hun.

20-årsfeiringen av Forest of Sounds var den tredje travleste utgaven av festivalen, og viste at arrangementet overvant synkende oppmøte under pandemien.

2022-utgaven av «Skaņu mežs»-festivalen ble støttet av Riga bystyre, Statens fond for kulturhovedstad, Goethe-instituttet i Latvia, det franske instituttet i Latvia, den amerikanske ambassaden, det danske kulturinstituttet, departementet of Culture, Trust for Mutual Understanding, iRobot og Valmiermuiža øl, samt Creative Europe-programmet til EU, som medfinansierer to festivalprosjekter – REMAIIN og SHAPE+.

LYRA-prosjektet for ungdom og barn, opprettet med støtte fra islandske, liechtensteinske og norske EØS-tilskudd og støtte fra Kulturdepartementet, ble også gjennomført.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *