Cadillac er tilbake i Europa! : bilnyheter, informasjon, scoop

publisert på 14. oktober

Thing said, thing done: Cadillac gjør sitt comeback i Europa med en elektrisk crossover kalt Lyriq. Merket ble først lansert i Sveits, og kommer deretter til Frankrike, landet som ga det navnet!

I Europa, lokomotivene til elektrisitetsmarkedet er Norge (langt!), Nederland og Tyskland. Det er derfor ikke overraskende at disse områdene systematisk er de første som blir betjent av nye produsenter som prøver lykken i våre regioner. Å velge disse landene virket logisk for Cadillac da den begynte sitt nye liv under elektrisitetens tegn. Nei!

Ankomst til Europa

Merket til den tidligere giganten General Motors gjør sin debut… via Sveits! Det er faktisk i Zürich at Cadillac åpnet sitt første (og for øyeblikket eneste) utstillingslokale. Grunnen er enkel, det er også her GMs europeiske hovedkvarterhvor import av Chevrolet Corvette og Cadillac XT4, de nyeste modellene selges for øyeblikket her. Men fra et kommersielt synspunkt reiser dette valget spørsmål. Selvfølgelig er Zürich utvilsomt byen med den høyeste levestandarden i Europa, men den elektriske markedsandelen i Sveits er «bare» 17,5 % (i 2022), mot 80 % i Norge. og 25 % i Nederland. Når det gjelder Tyskland, representerte det i august i fjor 44 % av elbilsalget.

Lyriq, Cadillacs europeiske våpen

I alle fall, Lyriq kommer hit med et stort 102 kWh batteri som lover en (foreløpig) rekkevidde på 520 km. Effekten på 528 hk leveres av to elektriske motorer plassert på hver av akslene og gir derfor firehjulsdrift. Hurtiglading kan støttes opptil 190 kW, noe som tillater gjenopprette opptil 200 km med autonomiibare 15 minutter. Cadillac Lyriq er 5 meter lang og har dimensjoner som kan sammenlignes med sine utpekte konkurrenter som BMW iX, Tesla Model X, Mercedes EQS og neste Volvo EX90. Akselavstanden på 3,10 m skal sikre god beboelse for bakpassasjerene. De første sveitsiske leveransene vil finne sted i løpet av første halvdel av 2024. Cadillac kommuniserer for tiden ikke priser eller frist for utvidelse til andre europeiske markeder.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *