Canadas idrettsintegritetskontor er ikke utstyrt for å etterforske overgrep, forteller gymnaster til parlamentsmedlemmer – National

Det nye Canada-kontoret sport Integritetskommissæren (OSIC) er ikke utstyrt for å effektivt etterforske overgrep, fhv gymnaster og talsmenn sier, midt i økende krav om presserende handling og ansvarlighet for påstått misbruk av idrettsutøvere.

De Stående komité for kvinners status begynte sine høringer om sikkerheten til kvinner og jenter i idretten mandag.

Les mer:

Gymnaster gjentar oppfordringene til sportsministeren om å undersøke giftig misbrukskultur

Gymnastics Canada har sammen med andre nasjonale idrettsorganer kommet under press for å samarbeide med den nye Sport Integrity Commissioner, hvis ansvar er å undersøke anklager om overgrep og mishandling innen sport.

Medgrunnleggerne av Gymnasts for Change – en gruppe på mer enn 500 nåværende og tidligere gymnaster – stilte opp for parlamentsmedlemmer på mandag, og ba i stedet om en uavhengig nasjonal rettsundersøkelse ledet av menneskerettighetseksperter.

Historien fortsetter under annonsen

«Jeg tror ikke idrettsutøvere stoler på systemet som er satt på plass,» sa Amelia Cline, tidligere gymnast og medgründer av Gymnasts for Change.


Klikk for å spille av video: «Gymnastics Canada-finansiering frosset av føderale myndigheter på grunn av anklager om seksuelle overgrep, en måned etter Hockey Canada»


Gymnastics Canada-finansiering frosset av føderale myndigheter på grunn av anklager om seksuelle overgrep, en måned etter Hockey Canada


Cline sa at OSIC, som ble etablert i juni, «fortsatt er veldig dypt forankret i sporten» og er overvåket «av de personene som bør undersøkes».

«Et godt eksempel på dette er at Office of the Sport Integrity Commissioner overvåkes av SDRCC (Sport Dispute Resolution Center of Canada),» sa hun.

«I SDRCC-styret som ble utnevnt tidligere i år er en person som også har sittet i Gymnastics Canada Board. Da han opprinnelig ble utnevnt til SDRCC-styret, var han faktisk fortsatt et aktivt medlem av Gymnastics Canada Board of Directors.

«Det (SDRCC) er organet som fører tilsyn med Office of the Sports Integrity Commissioner. Så hvordan kan en gymnast stole på et kontor som overvåkes av de personene som bør undersøkes? »

Historien fortsetter under annonsen


Klikk for å spille av videoen:


B.C.-kvinne er hovedsaksøker i gruppesøksmål med påstand om fysisk og psykisk mishandling av gymnaster


Den tidligere elitegymnasten fra British Columbia hevdet at OSIC ikke har makt til å stevne enkeltpersoner eller tvinge nasjonale idrettsorganisasjoner (NSOer) til å delta i kulturelle vurderinger eller implementere anbefalingene.

«Vi forstår at kontoret jobber hardt for å prøve å fylle noen av disse hullene, men på dette tidspunktet er det ikke utstyrt for å undersøke hvilke typer overgrep vi ser dukke opp,» sa Cline.

I mai 2022 var Cline blant mer enn et dusin tidligere kanadiske gymnaster som startet et gruppesøksmål mot Gymnastics Canada og provinsielle styrende organer i British Columbia, Manitoba, Ontario, Quebec og Saskatchewan. De hevdet varig fysisk og psykisk skade påført over mange år.

Siden mars 2022 har nåværende og pensjonerte gymnaster etterlyst en uavhengig undersøkelse av idretten deres. Mange snakket om overgrepene de angivelig ble utsatt for i løpet av sin idrettskarriere og en «giftig miljø» plager kanadisk gymnastikk.

Historien fortsetter under annonsen

Les mer:

«Svært giftig miljø»: Kanadiske gymnaster påstår årelang misbruk og krever handling

Under mandagens parlamentariske komitémøte sa Kim Shore, et tidligere styremedlem i Gymnastics Canada, også at det var en «menneskerettighetskrise i idretten».

«Gymnastikk råtner fra topp til bunn og bunn til topp,» sa hun til parlamentsmedlemmer.

«Vi oppfordrer denne regjeringen og denne komiteen til å sette i gang en rettslig undersøkelse av menneskerettighetsbrudd mot idrettsutøvere og mangelen på barnevernmekanismer i Canada.

Shore og Cline sa at andre land, som Storbritannia, Australia, Sveits og Norge, ligger foran Canada når de har gjennomført uavhengige undersøkelser av sine egne gymnastikkprogrammer.

Gymnaster for forandring ha ringt flere ganger for hastetiltak fra den føderale regjeringen i en serie åpne brev til sportsminister Pascale St-Onge.


Klikk for å spille av videoen:


Kanadiske gymnaster hevder årelang misbruk og krever handling


I juni sendte Gymnasts for Change en e-post til St-Onge som beskrev en rekke tilfeller av påstått overgrep, inkludert voldtekt av barn av trenere, seksualisert berøring under tøying og seksuell pleie under dekke av coaching.

Historien fortsetter under annonsen

I juli, den føderale regjeringen frøs finansieringen av Gymnastics Canada under forutsetning av at det nasjonale organet skal fremskynde prosessen med å bli medlem av OSIC.

Gymnastikk Canada bekreftet forrige måned at han hadde signert en avtale om å bli med i Abuse-Free Sport og jobbe med OSIC fra 2. desember. Det er for tiden inne i en overgangsperiode.

kanadiske idrettsorganisasjoner du har frist til april 2023 registrere deg for å bruke tjenestene til OSIC. Til dags dato, Hockey Canada, Volleyball Canada, Weightlifting Canada Weightlifting og tre andre organisasjoner er oppført som programunderskrivere.

En kanadisk første, OSIC ble lansert i juni. Kommissær Sarah-Eve Pelletier har fått i oppgave å motta klager angående påstander om mishandling i idretten og, der det er nødvendig, sette i gang uavhengige undersøkelser.

— Med filer fra The Canadian Press

© 2022 Global News, en avdeling av Corus Entertainment Inc.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *