Casper Ruud: Fem ting å vite om Netflix Break Point-stjernen | ATP-tur

Casper RuudHans besluttsomhet om aldri å slutte å forbedre seg har hjulpet ham til å bli den mest suksessrike mannlige spilleren i norsk tennishistorie.

Til tross for at han har vunnet ni ATP Tour-titler, nådd to Grand Slam-finaler og klatret til andreplass i Pepperstone ATP-rankingen, er 23-åringen fortsatt en av spillets mest forankrede personligheter.

Som Netflix sin nye dokumentarserie Bristepunktet tar en titt bak kulissene på Ruuds 2022-sesong, ATPTour.com presenterer fem ting å vite om den iskalde nordmannen.

1) Som far, som sønn
Ruud og faren hans Christian Ruud regnes som pionerer innen norsk tennis. Tidligere verdens nr. 39 Christian var den høyest rangerte nordmannen i Pepperstones ATP-rankingshistorie inntil Casper passerte den referansen i 2020. Casper fortsatte med å oppnå en karriererangering på nr. 2 og nådde i 2022 finalen på begge Roland Garros og U.S. Open. Han krediterer gjerne noe av suksessen til Christian, som er hans mangeårige trener.

«Vi så på noen [other coaches]men jeg sa «Jeg er mer komfortabel med deg,» sa Casper til ATPTour.com i fjor. «Jeg vet at en trener vil gjøre mye for deg og være veldig nyttig, men når det også er pappaen, føler du at du blir tatt vare på mer fordi kanskje en far vil bry seg om de ekstra prosentene fordi han er din familie.»

<a href=Christian Rudd, Casper Ruud» />

Christian Ruud ser på sønnen Casper under trening kl Roland Garros i 2021. Fotokreditt: AFP/Getty Images

2) Han er en golffanatiker
Det var ikke bare tennis Ruud drev med fra tidlig alder. Nordmannen har også vært en livslang golfentusiast og prøver å presse inn en runde når den travle timeplanen hans på Touren tillater det. 23-åringen har til og med en egen Instagram-konto (@casper_golfer) dedikert til hans lidenskap for sporten.

«Jeg elsker hvordan golf er så vanskelig, men det er også mulig for vanlige mennesker å få en god poengsum», skrev Ruud på ATPTour.com i 2020. «Alle kan birdie s» han er litt heldig, og i disse tider er det så enkelt å spille golf. Andre ganger er det så vanskelig. Oppturer og nedturer i sporten er ekstreme, enda mer enn tennis, og detaljene er så små.

3.) Shania Twain er imponert
Etter å ha sett Ruud vinne i Gstaad i 2021, returnerte countrymusikklegenden Shania Twain til Sveits i fjor for å støtte nordmannen i hans bud på en andre tittel på rad i den vakre alpebyen. Nok en gang likte hun å se Ruud kjempe seg frem til seier, senere tvitret hun til støtte for venninnen. «Jeg brukte søndagen min på å se Casper Ruud å vinne sitt andre Swiss Open Gstaad,» skrev Twain. «Gratulerer min venn, for et resultat!»

Ruud, som først møtte den kanadiske sangeren gjennom felles venner i løpet av sitt løp i 2021, var takknemlig for Twains støtte. «Jeg satte veldig pris på at hun kom tilbake i år og støttet meg i finalen,» sa han etter seieren i 2022. «Det var hyggelig å se henne igjen.»

4) Han trente på akademiet til sitt barndoms idol, ATP Tour-legenden Rafael Nadal
Ruud har ofte snakket om hvordan han vokste opp med å idolisere Rafael Nadalog siden september 2018 har nordmannen hatt sjansen til å trene ofte med den spanske legenden, og av og til har Movistars Rafa Nadal Academy på Mallorca gjort sin hjemmebase.

«Jeg følte alltid at jeg spilte med god intensitet i spillet mitt, og jeg trenger det for å spille bra, men jeg fikk de ekstra 10 eller 20 prosentene ved å være der,» Ruud, som var utenfor Topp 100 da han flyttet til Spania , sa ATPTour.com i forkant av 2020-sesongen. «Det er den lille marginen som kan endres hvis du er nr. 10 [in the ATP Rankings] eller nr. 60… Når jeg trener med Rafa, får han dytte meg rundt og jeg er vanligvis utslitt etter noen timer. Dette er vanskelige økter, men de er utmerket.

5) Han er en av mange nordmenn som setter sitt preg på verdensscenen.
Ruud er en del av en bølge av unge nordmenn som har tatt idrettsverdenen med storm de siste årene. Manchester City fotballstjerne Erling Haaland, topp 10 golfspiller Viktor Hovland og olympisk mester Jakob Ingebrigtsen kommer også fra et nordeuropeisk land som vanligvis er mer forbundet med suksess i idrett. Med en befolkning på bare fem millioner, hvordan forklarer Ruud den plutselige fremveksten av så mange superstjerner?

Jeg antar at vi er unge, sultne på å gjøre det bra, bare fokusert på idretten vår, sa Ruud i fjor på spørsmål om suksessen Haaland og Ingebrigtsen. «Det er ikke noe du kan planlegge. Det bare skjer. Noen ganger er det en tilfeldighet.

«Kanskje det er laksen vi spiser eller ferskvannet. Jeg vet ikke hva som skjer… Vi håper at vi kan fortsette, at flere kan bli kjent med Norge som land og også norske idrettsutøvere som kan gjøre det bra i store idretter.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *