[column] Norge: land for forsinkelse

I dette landet tar vi vare på oss selv like mye som vi tar vare på andre. Hvis du bor og jobber i Oslo, er sjansen stor for at dagen starter med en kopp kaffe eller te og et besøk i badstuen. Sørg for å bestille på forhånd, siden køen starter klokken 07.00 og varer til klokken 23.00. Dykk deretter ned i det iskalde havet og sett deg på jobb. Ikke for lenge, siden den lette lunsjen begynner klokken 11.00, etterfulgt av en solid lunsj to timer senere. Og når det er over, er arbeidsdagen nesten over, rundt klokken 16.00. Fordi arbeidsdagen varer ikke mer enn 7,5 timer. En fulltidsarbeidsuke i Norge består av 37,5 timer.

Dette er en god ting: For nordmenn som bor i byen skal også være der for hverandre i nabolaget der de bor. Oppgavene er fordelt på hver gårdsplass. I to år utfører du en lønnet oppgave for fellesskapet du er en del av. Vedlikeholde grøntområder, for eksempel. Eller organiser nabofester for å styrke gjensidige bånd. Alkoholforbruket på disse festene vil være mye lavere enn det nederlandske gjennomsnittet. For å bekjempe alkoholforbruket har den norske regjeringen gjort alkohol tilnærmet uoverkommelig. Dette gjelder også usunt kosthold.

Barnehagetjenester, med garantert plass til barnet ditt, er rimelige. Og du betaler ingenting hvis du bruker helsetjenester. Dette kan finansieres av oljeinntekter.

Den norske regjeringen har investert tungt i olje- og gassindustrien og har råd til å være kollektivt rause.

Også i Norge er lønningene høye. Denne lønnen brytes ikke i eksklusive treningssentre. Nordmenn elsker friluftsliv. Om mulig drar de til fjells. For turgåing eller langrenn. Hver helg tømmes byene og nordmenn drar til fjells for å finne sin egen «hytte». Denne aktiviteten er en del av utdanningen. Barn lærer «fjellets lover» fra en tidlig alder. Dette er reglene du må følge for å dra på eventyr i full sikkerhet.

I Norge handler reglene ikke bare om hva du skal eller har lov til, men også hva som forventes av deg i forhold til andre. Det forventes at du hjelper andre og tar et felles ansvar for ditt bomiljø.

For å være oppmerksom på dette er en viss form for frakobling fra dagliglivet avgjørende. Alle som blir i Norge en stund vil oppleve at denne roen er smittsom. Du vil automatisk gå saktere, se deg mer rundt og leve mer i øyeblikket. Sakte ned er også mottoet på motorveier: mange veier er så smale at 60 kilometer i timen er høyest mulig hastighet, noen ganger er 90 et alternativ. Det er ikke mye møtende trafikk: I Nederland bor vi med rundt 500 innbyggere per kvadratkilometer (Randstad har rundt 1750 innbyggere på slikt land), i Norge er det 15.

Markedsførere: belønn deg selv med en tur til dette magiske landet og spør deg selv: er dette fremtiden eller fortiden?

Peter de Boer er en full-service merkevarespesialist/uavhengig kreativ direktør, medgründer av ølmerket WIllsArk og rådgiver for et innholdsmarkedsførings- og PR-byrå. Media. Etter å ha studert kunsthistorie, valgte han en karriere innen markedsføring og design og ble medlem av styret for Saatchi & Saatchi. Han var medgründer av Onna-Onna, et besøksfakultet ved THNK. Han er fascinert av merker som klarer å beholde sine fans, så vel som av den enestående realismen til flamske primitiver. Peter skrev denne spalten i sin personlige egenskap.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *