Cristiano Ronaldo griper nok en gang øyeblikket sitt da Portugal slo Ghana – World Cup hits and misses | Fotballnyheter

Ronaldo griper øyeblikket sitt igjen

Bilde:
Cristiano Ronaldo klemmer Rafael Leao etter Portugal-seieren

To dager etter hans gjensidig avtalte avgang fra Manchester United, viste Cristiano Ronaldo både styrker og svakheter som kjennetegner spillet hans på 37 år da Portugal sikret en spennende 3-2 seier over Ghana.

Selvfølgelig scoret han. Åpneren hans, hardt konvertert fra straffemerket etter å ha blitt felt av Mohammed Salisu, viste nok en gang hans ekstraordinære evne, selv på dette sene stadiet i sin store karriere, til å bøye narrativet til hans vilje.

Det gjorde ham til den første mannlige spilleren som scoret i fem forskjellige verdenscuper, nok et stykke historie for å berolige de siste kritikerne hans og en bragd som oppsummerer hans bemerkelsesverdige levetid når han jager det eneste trofeet som har brakt ham så langt. «nå rømt.

Men selv om han fortsatt er en talismansk figur for landet sitt, deres kaptein og en ubestridt starter på Fernando Santos side, var det også bevis på hvorfor han mistet denne statusen i Manchester United.

For det første var det den samme uvanlige sløsheten foran mål som i første halvdel av den hjemlige sesongen, der han bare scoret tre ganger på 16 kamper for laget.’Erik ten Hag.

I det 10. minutt så et tungt innkast at han avviste en en-mot-en-sjanse mot Ghana-keeper Lawrence Ati-Zigi. Kort tid etter ble en slurvete heading fra Raphael Guerreiros innlegg avvist.

Ronaldo brukte resten av kampen på å vente på serven, svevende rundt Ghanas forsvarslinje og involverte seg sjelden i Portugals tilnærmingsspill, da de forsøkte, ofte uten hell, å finne en vei gjennom.

På slutten hadde han færre berøringer (33) og fullførte færre pasninger (15) enn noen annen starter. Men fremfor alt hadde han også scoret målet som satte Portugal på seiersveien. Ronaldo, til tross for alle sine begrensninger på 37 år, er fortsatt mannen for de største anledningene.
Nick Wright

Brasil kommer endelig til VM – og ser ut som store utfordrere

Richarlison feirer etter å ha scoret sitt andre mål mot Serbia
Bilde:
Richarlison feirer etter å ha scoret sitt andre mål mot Serbia

Det tok helt til siste kamp i første runde å se dem i aksjon. Og så måtte vi vente en time før vi så Brasil virkelig sparke på høygir.

Men de fem ganger mesterne har ankommet nå og ser ut til å bli store utfordrere i dette verdensmesterskapet.

I de siste 30 minuttene spilte de med dyktighet og prat. Vinicius Junior var utmerket hele veien og fortjente å avslutte med noen få assists til navnet hans, men det var Richarlisons suverene andre etter hans første avslutning som så ut til å inspirere lagkameratene i den siste perioden av kampen.

Det er slik vi forventer at Brasil skal spille i verdensmesterskapet.

Fra benken viste Tite utvalget av angrepsalternativer han hadde til rådighet, med spesielt Rodrygo som så ut som en reell trussel, mens Premier League-tilskuere ikke ville blitt overrasket over å se Gabriel Jesus og Gabriel Martinelli umiddelbart skape problemer.

Bak dem var Casemiro maktesløs, mens Thiago Silva – den eldste spilleren som representerte landet sitt i et verdensmesterskap – i forsvar brukte all sin erfaring til å samle backlinjen. Noen ganger truet Serbia, men Alisson hadde ingen redning å redde.

Det var ingen enkel åpning. Men ved hjelp av utholdenhet og panache viste Brasil sine eiendeler.

Neymars bank vil være grunn til bekymring, men den virkelige bekymringen vil merkes av tittelrivalene Brasil. Dette laget kommer til å stoppe.
Peter Smith

Serbia trenger spillere som kan sprette tilbake

Aleksandar Mitrovic blir felt av Lucas Paqueta
Bilde:
Aleksandar Mitrovic blir felt av Lucas Paqueta mot Brasil

Serbia har blitt utpekt som en mørk hest for dette verdensmesterskapet, men kanskje 98 minutter mot Brasil var ikke det beste målet på deres potensial. De organiserte seg i en time og kvelte den søramerikanske siden, men en gang i jakten på kampen ble de overveldet.

I overbevisende seire over Norge og Sverige i september gikk hovedtrener Dragan Stojkovic sammen med Aleksandar Mitrovic og Dusan Vlahovic på topp. Det er vanskeligere for ham å gjøre mot de beste lagene i verden. Med Vlahovic er trusselen redusert.

Serbia-sjefen var tydelig frustrert over ikke å kunne bruke Juventus-vingen Filip Kostic, mens Mitrovic heller ikke er helt i form. «Det ville vært en helt annen historie hvis de var det. De er ikke klare, sånn er det. Vi har mange skader til feil tid.»

Kostic er i hvert fall med i troppen, og Mitrovic klarte å spille 83 minutter. Det vil alltid være håp om at Serbia kan vokse i turneringen, men de befinner seg i en kamp mot tiden så vel som motstanden. Med sine beste spillere i form kan de konkurrere.

Stojkovic var en strålende playmaker i sin prakt, så det vil ikke ha gitt ham mye glede å sette seg på plass for å stoppe motstanden. Kanskje den virkelige testen av Serbias evner kommer mandag ettermiddag mot Kamerun. De må vise mer.
Adam Bate

Sveits: Beware the Wise Old Owl

Breel Embolo viste en dempet feiring etter scoringen
Bilde:
Breel Embolo scoret det eneste målet for Sveits

Det er dyr visdom som følger med erfaring, og erfaring betyr så mye i turneringer som dette. Sveitserne er som en klok gammel ugle. Og i temaet til det berømte barnerimet snakker de lite, men assimilerer seg og besitter mye kunnskap. Du kunne se den opplevelsen etset over hele deres kule og rolige opptreden mot Kamerun.

Gjennomsnittsalderen til den sveitsiske startende XI for seier over Kamerun var 28 år og 238 dager. Det var ingen panikk selv til tross for Kameruns raske start, og de tok sakte kontroll over spillet da Kamerun gikk tom for pust og ideer.

De ga lite og visste alltid at et øyeblikk eller to ville komme når de slapp de kreative spillerne løs i verdensrommet. Granit Xhaka legemliggjorde mye av det argumentet, og spilte med slik selvtillit og kvalitet i hjertet av midtbanen. Større tester enn dette er i horisonten, men å eliminere dette sveitsiske laget fra denne turneringen vil være en utfordring. Vokt dere for den kloke gamle uglen.
lewis jones

Den gåtefulle Kudusen symboliserer Ghanas opp-ned-skjerm

Mohamed Kudus og Anre Ayew feirer
Bilde:
Mohamed Kudus (til venstre) feirer Ghanas første mål med Andre Ayew

Ajax» Mohammed Kudus-prestasjon oppsummerte på noen måter Ghanas prestasjon da de åpnet gruppe H-kampanjen sin i verdensmesterskapet med et knepent 3-2-tap for Portugal.

Sett opp i en 5-3-2, slo det afrikanske laget leir på egen banehalvdel den første timen i Doha, og avga mesteparten av ballen til sine europeiske kolleger og truet sjelden Diogo Costas mål.

Ghanas defensive tilnærming betydde at Portugal slet med å bryte dem ned, men de var fortsatt i stand til å skape sjanser takket være tvilsomt spill fra Kudus, som ble tatt to ganger i ballbesittelse dypt på banehalvdelen.

Kudus, stilt opp som en av tre midtbanespillere, hadde da en sjelden sjanse til å starte et Ghana-angrep, men under lite press klarte han ikke å oppdage Inaki Williams» løp bak det portugisiske forsvaret og kuttet i stedet en pasning direkte til motstanderne. .

Kudus, som resten av lagkameratene, manglet gnist. Men den ble tildelt etter Ronaldos straffe, som åpnet scoringen for Portugal og umiddelbart så 22-åringen flyttet til en mer avansert posisjon av Ghana-sjef Otto Addo.

Flyttingen ga resultater, med Kudus to ganger nærme utligning fra distanse før han satte opp Andre Ayews utligning med et løp til streken og et smart innlegg som plukket kapteinen hans.

Plutselig spilte Kudus med mer energi, frihet og besluttsomhet – alle egenskaper som legemliggjorde Ghanas prestasjon de siste 25 minuttene.

Ghana kan ha mislyktes til slutt, med deres mer ekspansive tilnærming til sent spill som ga Portugal plass til å score to ganger til, men de rystet motstanderne og ville ha tatt et poeng hvis Williams ikke hadde sklidd akkurat på feil tidspunkt etterpå. frata Costa i de siste sekundene.

Kudus» forferdelige prestasjon den første timen var merkelig, gitt at han har glimret i Champions League denne sesongen, og scoret hjemme og borte mot Rangers og mot Liverpool og Napoli.

Men kvaliteten som vant dem disse målene på den største scenen i europeisk klubbfotball var tydelig i avslutningsfasen mot Portugal – og vil måtte vises frem mot Sør-Korea på mandag hvis Ghana skal klatre til bunnen av gruppe H og i siste 16.
Joe Spread

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *