CV90 for den tsjekkiske hæren vil også være et forventet løft for den tsjekkiske forsvarsindustrien CZDEFENCE

BAE Systems fortsetter forhandlinger med representanter for den tsjekkiske forsvarsindustrien for å nå og overgå nivået på 40 % av industrielt samarbeid i programmet for å levere nye moderne CV90-infanterikampkjøretøyer til Tsjekkia.

I følge informasjon om forhandlingstilstanden til dags dato, presentert for regjeringen av forsvarsminister Jana Černochová, vil mer enn 30 bedrifter i den tsjekkiske forsvarsindustrien være involvert i forsyningen av kampkjøretøyet til CV90 svensk infanteri. Ministerens dokumenter tyder også på at det statlige selskapet VOP CZ vil være betydelig involvert i hele produksjonsprosessen. Forsvarsdepartementet har lenge krevd involvering av tsjekkisk industri på minst 40 % av den totale kontraktssummen, mens svensk side også erklærer denne andelen i forhandlingene. Tomáš Kopečný, assistent for ledelsen av industrisamarbeidsseksjonen i Forsvarsdepartementet, sa tidligere at opptil 18 000 arbeidsplasser i ulike regioner i Tsjekkia kunne være involvert i hele kontrakten. Ernst & Young anslår verdien, inkludert multiplikatoreffekter, til mer enn 56 milliarder kroner.

IMG_5888Foto: BAE Systems fortsetter forhandlinger med representanter for den tsjekkiske forsvarsindustrien for å nå og overgå nivået på 40 % av industrielt samarbeid i programmet for å levere nye moderne CV90-infanterikampvogner til republikken Tsjekkia. | BAE-systemer

«Vi forblir fullt forpliktet til vår strategi om nært samarbeid med tsjekkisk industri og er klare til å samarbeide med dem om utvikling av nye kapasiteter for utvikling, produksjon og støtte av moderne kampkjøretøyer som CV90, ved å delta gjennom alle faser av selskapets produksjon og påfølgende livssyklus,» sa Tommy Gustafsson-Rask, president for BAE Systems Hägglunds. «I tillegg har vi til hensikt å tilby tsjekkisk industri og fellesskapsuniversitetet muligheten til å delta i den pågående tekniske utviklingen av CV90-plattformen for alle brukerland ,» han la til.

Venter på ammunisjon på stedet igjen

BAE Systems samarbeid med tsjekkisk industri er basert på fem hovedpilarer, som det vil fokusere på: overføring av fellesutviklede teknologier, kjøretøyutvikling, produksjon og livssyklusstøtte, men også innovasjon basert på de spesifikke kravene i Tsjekkia. Som en del av sitt forslag for Tsjekkia planlegger BAE Systems å inngå en kontrakt for produksjon av visse CV90-komponenter, inkludert sluttmontering av kjøretøyene i Tsjekkia.

«I vår modell handler industrisamarbeid ikke bare om å tilby muligheter for montering av kjøretøy. Vi ønsker virkelig å involvere lokal industri i kjøretøyutviklings- og produksjonsprosessen, og gjennom dette samarbeidet overføre et pluss et stort antall høyt kvalifiserte prosesser i Tsjekkia. Vi har allerede overbevist oss selv om evnene til de tsjekkiske ingeniørene og ekspertene og ser frem til å samarbeide med dem i dette programmet, sier Gustafsson-Rask.

IMG_3955Foto: Som en del av sitt forslag for Tsjekkia planlegger BAE Systems å inngå en kontrakt for produksjon av visse komponenter til CV90, inkludert sluttmontering av kjøretøyene i Tsjekkia. | BAE-systemer

BAE Systems» industrielle samarbeidsmodell vil også skape muligheter for nye tsjekkiske patenter, nye produkter, samt maskinvare- og programvareløsninger for et bredt spekter av produkter, mens nyutviklet intellektuell eiendom vil forbli i hendene på den tsjekkiske industrien. Avkastningen til et program som CV90 kan måles på forskjellige måter. Det er med på å utvikle og styrke den nasjonale forsvars- og verkstedindustrien med større vekt på innovasjon og utvikling av nye teknologier.

Kinas strategiske nasjonale interesser i infrastruktur: en trussel mot Europa?

BAE Systems har allerede etablert samarbeid med det tsjekkiske tekniske universitetet (ČVUT) i Praha med fokus på cybersikkerhet på militære plattformer. Selskapet ønsker å utvide dette samarbeidet til å omfatte utvikling av kunstig intelligens og automatiserte løsninger.

BAE Systems har også foreslått at Forsvarsdepartementet i Tsjekkia kan samarbeide med tsjekkisk industri for å bygge et Global BattleLab trenings- og utviklingssenter for CV90-kjøretøyer i Tsjekkia. Senteret vil betjene alle BVP CV90-brukere over hele verden og bidra til å forbedre de tekniske egenskapene til plattformen ytterligere med kunnskapen og ferdighetene til tsjekkiske eksperter. Dette anlegget vil tjene som et viktig verktøy for å utdype internasjonalt samarbeid i opplæring, utarbeidelse av doktriner og erfaringsbaserte taktikker (inkludert kamp) for eksisterende brukere av CV90-kjøretøyer. Kamplaboratoriet kan også tjene som et sentralt element i utviklingen av fremtidige teknologier, for eksempel innen cybersikkerhet og kunstig intelligens, i samarbeid med det tsjekkiske akademiske samfunnet og universiteter og tsjekkiske industribedrifter.

BAE Systems» utprøvde industrielle samarbeidssystem har vært i stand til å levere minst den fulle kontraktsverdien til anskaffelseslandet i de forrige 6 CV90-programmene, generelt før tidsplanen.

Battle LabFoto: BAE Systems har også tilbudt at Forsvarsdepartementet i Tsjekkia kan samarbeide med tsjekkisk industri for å bygge et Global BattleLab trenings- og utviklingssenter for CV90-kjøretøyer i Tsjekkia. | BAE-systemer

CV90-infanterikampvognen er tilgjengelig i 15 varianter og er designet for å gi optimal langrennskapasitet med det høyeste beskyttelsesnivået i ethvert taktisk miljø. CV90 MkIV leverer raskere bevegelser og bedre manøvrerbarhet på slagmarken takket være en avansert elektronisk arkitektur som muliggjør fremtidige kapasitetsforbedringer etter hvert som det komplekse kampmiljøet utvikler seg. Totalt er nesten 1300 CV90-kjøretøyer i drift i Danmark, Estland, Finland, Norge, Sverige, Sveits og Nederland.

Kjøpet av BVP-strimler ved å henvende seg direkte til den svenske regjeringen ble godkjent av Ministerrådet på møtet den 20. juli 2022. Markedskonsultasjonen med den svenske delen, men også den slovakiske delen startet deretter i begynnelsen av september og gjelder hovedsakelig lisensiering problemstillinger og underlisenseringspolitikk, prosjektfinansieringsmodus, tekniske parametere, livssykluskostnader, industri- og tjenestesamarbeidsprogram og fremtidig kontraktsstruktur.

I samsvar med beslutningen fra regjeringen i Tsjekkia sendte Forsvarsdepartementet i slutten av 2022 en invitasjon til den svenske regjeringen om å gi et tilbud. Den 20. desember undertegnet Tsjekkia, Sverige og BAE Systems et avtaleavtale som definerer rammene for forhandlinger innenfor rammen av avtalen om levering av CV90 infanterikampkjøretøyer til Tsjekkias hær. Kontrakten forventes undertegnet i første halvår i år.

Kilde: BAE Systems

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *