Czeladź sykehus vil behandle ofre for krigen i Ukraina

  • De første pasientene legges inn på Czeladź sykehus i september
  • Dette inkluderer ofre for mineeksplosjoner og pistolskudd, med komplekse posttraumatiske misdannelser, som krever komplekse rekonstruktive operasjoner
  • I Czeladź vil de få spesialisert kirurgisk behandling
  • For formålet med Canada-Ukraina Surgical Assistance Program er det opprettet en ekstra avdeling ved sykehuset. Teamet hans vil bestå av leger fra Canada, Polen og Ukraina.

Et stort foretak innledet av forberedelser

– Dette er en stor oppgave som vi har forberedt oss på i flere måneder. Samtaler med kanadiske partnere har pågått siden mars. Stiftelsen var på utkikk etter et anlegg i Polen som ville være i stand til å sikre det medisinske oppdraget det hadde organisert i minst ett år, informerte Dariusz Jorg, representanten for PZZOZs direktør for restrukturering, onsdag.

– Vi erklærte all nødvendig støtte og inviterte representanter for stiftelsen til å sette seg inn i sykehusets muligheter. Verifikasjonen var vellykket og resulterte i signering av en langsiktig samarbeidsavtale – la han til.

Spesialister fra ulike felt – ikke bare leger

De kommer til Polen, blant annet anestesileger, ortopeder og karkirurger, spesialister innen hode- og nakkekirurgi, kraniofacial kirurgi, nevrokirurger, spesialister i plastisk kirurgi og brannsårbehandling, barneleger. Legene vil bli støttet av kanadisk stab bestående av sykepleiere, farmasøyter, IT-spesialister, samt polsk-ukrainsk personale fra Czeladź Hospital.

– Vi leverer f.eks. ortopediske kirurger, kirurger, anestesileger og internister som vil være involvert i hele behandlingsprosessen – fra pasientforberedelse til gjennomføring av behandlinger til omsorg i den postoperative perioden – forklarte Ewa Wiązania-Gacek, direktør for PZZOZ-behandlingen.

Det er også fullt pleie- og farmasøytisk personale, samt nødvendige tekniske og administrative tjenester. Denne gruppen vil også inkludere ukrainske leger som begynte å jobbe i Czeladź i fjor. «Det var naturlig for alle å være en del av dette laget. De vil helt sikkert være til stor støtte for pasienter selv på ikke-medisinske områder. Dette er personer som kommuniserer fritt på ukrainsk, polsk og engelsk. Psykologisk hjelp vil også bli gitt av en ukrainsk spesialist – la Dariusz Jorg til.

Programmet er et svar på dagens behov

Canada-Ukraina Surgical Assistance Program (CUSAP) er et svar på behovet for å gi langsiktig assistanse til pasienter som lider av posttraumatiske abnormiteter og deformiteter.

Siden 2014, siden begynnelsen av den russiske invasjonen av Ukraina, har Canada-Ukraine Foundation utført 7 medisinske oppdrag i de 4 største byene i Ukraina. De kirurgiske teamene var sammensatt av frivillige spesialister fra hele Canada, inkludert verdenskjente traume- og rekonstruktive kirurger, anestesileger og sykepleiere.

Lære mer om:

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *