Dansk Energibyrå: Det var en lekkasje fra gassrørledningen Nord Stream 2. «En provokasjon kan ikke utelukkes»

Jeg kan ikke utelukke noe scenario. Vi er i en situasjon med stor internasjonal spenning. Vår østlige nabo fører stadig en aggressiv politikk, inkludert væpnet i Ukraina, så ingen provokasjon kan utelukkes, sa nestlederen i Utenriksdepartementet Marcin Przydacz etter gasslekkasjen fra Nord Stream 2.

Underdirektøren for utenrikskontoret ble spurt i Polsat News om lekkasjen kan ha noe med Baltic Pipe å gjøre. «Så snart vi mottar full informasjon, også fra våre danske partnere, om årsakene til denne feilen, kan vi angi mulige motivasjoner med fullt ansvar» – reserverte han.

«Jeg kan ikke utelukke noe scenario. Vi er i en situasjon med høy internasjonal spenning. Dessverre fortsetter vår østlige nabo å gjennomføre en aggressiv politikk seksjoner i Vest-Europa» – understreket Przydacz. «Vi har sett denne typen provokasjoner de siste årene, inkludert forsøk på å eliminere politiske fiender. Du må være rolig her og rolig sjekke det ut, men jeg er overbevist om at åpningen i dag av dette store og viktige Baltic Pipe-prosjektet vil være utføres i det stille og fra i høst vil gassen pumpes ut slik at polske familier kan være trygge, la han til.

Visesjefen i UD ble også spurt om medieoppslag om at uidentifiserte droner nylig ble sett i nærheten av oljerigger på norsk kontinentalsokkel. De norske spesialtjenestene utelukker ikke at det etter krigsutbruddet i Ukraina kan dreie seg om utenlandske etterretningsaksjoner mot Norge.

«Norge er medlem av den nordatlantiske pakten, det er en del av NATO, det er under vår felles NATO-beskyttende paraply, så jeg tror ikke det er åpen sabotasjeaktivitet her, men forsøk på ulike typer påvirkning på energimarkedene fra angriperen. stat, som tross alt aggressorstaten ønsker å påvirke disse energimarkedene, truer denne vinteren, sier at i Europa vil det få problemer med dette igjen – dette kan ikke utelukkes, dette må studeres rolig og muligens reageres på, men ikke bare med verbale appeller, for naboene våre i Moskva gjør sannsynligvis ikke så mye med dette – vi må bare handle på en måte for å unngå disse provokasjonene så snart som mulig, sa Przydacz.

Som han la til, «det kan handle om å gjøre folk engstelige.» (GRØT)

forfatter: Grzegorz Bruszewski

gb/dki/

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *