SB fulgte blant annet med på hvor lang tid det tar å starte eller legge ned en bedrift, få lån eller løse en insolvens i landets største handelsby.

SB har publisert sin vurdering siden 2004, men har i år brukt en annen metodikk for tre indikatorer. For første gang i et land med mer enn 100 millioner innbyggere inkluderer rangeringen også landets nest største økonomiske metropol. Resultatet av fjorårets vurdering måtte derfor beregnes på nytt.

Singapore endte på førsteplass for niende år på rad. Hong Kong tar tredjeplassen, Australia fullfører topp ti. USA er syvende og Kina er nittiende. Blant de ti landene som tilbyr de gunstigste vilkårene for næringslivet er fire europeiske land: Danmark, Norge, Storbritannia og Finland. Det siste av de 189 landene som ble vurdert var afrikanske Eritrea.

80 prosent av landene som overvåkes har forbedret forretningsreguleringen det siste året, sa prosjektleder Rita Ramalhová. Samtidig fortsetter gapet mellom de høyest og lavest rangerte landene å minske etter hvert som de økonomiske forholdene forbedres. «Vi finner at lavere rangerte land implementerer reformer mer intensivt, og beveger seg derfor nærmere de best presterende økonomiene,» sa SB.

Tsjekkia registrerte en forbedring i tre av de ti kategoriene som ble sporet. Det gjorde det lettere å opprette nye virksomheter ved å redusere minimumskapitalkravene betydelig. Den forbedret tilgangen til kreditt ved å innføre tiltak for visse finansielle transaksjoner som blant annet tillater registrering av gjeld i panteregisteret og utenrettslig inndrivelse av gjeld. Ifølge SB har den nye sivilloven blant annet lagt til rette for muligheten til å kreve respekt for fremforhandlede kontrakter.