de beste landene for virksomheten din – Forbes

Leter du etter det ideelle landet for din bedrift? Så bli på det gamle kontinentet. Ikke mindre enn 16 europeiske land er på topp 25 i vår vanlige rangering av de beste landene å gjøre forretninger på, selv om den europeiske økonomien ikke er i best form. Du finner de beste forholdene i Danmark og de verste i Tsjad, Afrika. Tsjekkia er på 38. plass.

For å etablere rangeringen sammenlignet vi 144 land basert på 11 faktorer, som korrupsjonsnivå, personlig og markedsfrihet, skattebeløp, utvikling av aksjemarkedet, eiendomsrettigheter, skattepolitikk , beskyttelse av investeringer, støtte til innovasjon. og andre. Vi la like stor vekt på hver kategori og hentet data fra offentlig tilgjengelige dokumenter fra institusjoner som World Economic Forum, Verdensbanken, Transparency International, Freedom House og andre. (Du kan lære mer om rangeringsmetodikken her.)

TOP 25 land for å gjøre forretninger ifølge Forbes:

Du kan finne hele rangeringen av de 144 landene som er evaluert her.

Danmark inntar førsteplassen på rangeringen for sjette gang på ti års historie. Dette til tross for at veksten i den lokale økonomien ikke har vært betydelig i nyere tid. BNP-vekst på bare 1,1 % er spådd for 2014, og tilsvarende tall er ventet for 2015. Fallet i eksportraten har hovedsakelig skylden, men analytikere forventer at dansk økonomi, frisk, trives igjen i fremtiden. Og det lokale aksjemarkedet tror også på det, som er opp 34 % de siste 12 månedene.

Men Danmark er på toppen av rangeringen også av andre grunner: Som The Heritage Foundation påpeker, har landet et transparent system, ikke bare økonomisk, men også politisk, og et lavt korrupsjonsnivå. Videre gir den danske regjeringen sine innbyggere høye nivåer av sosial trygghet, men på bekostning av en betydelig skattebyrde, den største blant OECDs medlemsland.

Like bak den skandinaviske lederen er New Zealand på vår rangering (den var tredje i fjor). Landet drar nytte av et stabilt forretningsklima, lave nivåer av korrupsjon og høy markedsfrihet. Norge, Irland og Sverige er også på topp 5.

Den årlige rangeringen gikk dårlig igjen for USA, som tapte fire plasser, og gikk fra 18. til 22. plass. Verdens største økonomi har sett sitt forretningsmiljø falle siden 2009, hovedsakelig på grunn av økt regulering og byråkrati. I følge Heritage Foundation har det i løpet av de siste seks årene blitt lagt til opptil 150 nye forskrifter i USA, noe som gjør det vanskeligere å drive forretning.

Andre økonomiske ledere – Storbritannia, Japan og Kina – forbedret sin generelle vurdering. Tsjad, Guinea, Libya, Haiti og Burma avslutter rangeringen.

Del artikkelen

Nøkkelord:

Virksomhet

Globale anliggender

Kurt Badenhausen

Forbes USA

Kurt er hovedsakelig interessert i å koble sammen næringsliv og sport. Noen ganger frisker de imidlertid opp utdanningsfeltet.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *