De eldre på tannlegekontoret. Kinga Grzech-Leśniak Society med støtte fra Det norske fond

Selskapet – Kinga Grzech Leśniak PERIOCARE Specialized Dental Center mottok nesten 200 000. Euro-midler til prosjektet «Bruk av laserlys for behandling og regenerering av geriatriske og geriatriske pasienter».

  • 41 prosjekter rettet mot å støtte livskvalitet har mottatt midler fra det norske fondet til en samlet verdi av nesten 14,8 millioner euro
  • Blant oppgavene som ble implementert var også programmet «Bruk av laserlys for behandling og regenerering av geriatriske og geriatriske pasienter» ledet av det spesialiserte tannlegesenteret Kinga Grzech-Leśniak PERIOCARE
  • Samarbeidet med den norske partneren hadde som mål å bidra til både å skape tjenester ved bruk av rødt og infrarødt lys laser for behandling, regenerering og støtte av immunsystemet hos eldre pasienter, samt å støtte implementeringen av disse tjenestene.

Behandling av seniorer medfinansiert av norske midler

– Seniorer er hovedmålgruppen for prosjekter som har mottatt midler fra det norske fondet under programmene «Teknologier som forbedrer livskvaliteten» og «Små stipender for kvinnelige entreprenører» implementert av PARP – en informert Izabela Wójtowicz, direktør for Institutt for implementering av innovasjon i bedrifter ved PARP.

Totalt, i de to programmene, innen teknologier som forbedrer livskvaliteten, gjennomfører (eller har allerede gjennomført) mottakerne 41 prosjekter med medfinansiering til en totalverdi på nesten 14,8 millioner euro.

Finansiering til PERIOCARE

Mottaker av programmet «Småtilskuddsordning for kvinnelige entreprenører» var bl.a. Kinga Grzech-Leśniak PERIOCARE Specialized Dental Center, som mottok nesten 200 000 Euro finansiering fra prosjektet «Bruken av laserlys for behandling og regenerering av geriatriske og geriatriske pasienter».

Periodontal sykdom er den vanligste årsaken til for tidlig tanntap, etter tannråte. Mange pasienter lider av problemet med blødende tannkjøtt, synlige røtter eller løse tenner, men ikke alle skjønner at dette er symptomer på periodontitt. Periodontologi omhandler forebygging og behandling av periodontale sykdommer, som består av strukturer som er ansvarlige for å holde tenner i beinet.

Lasere i geriatri

Temaet for prosjektet var opprettelse og implementering av innovative terapiprosedyrer for beinrekonstruksjon basert på digitale teknikker for ikke-invasiv design i behandling av eldre og bruk av laserlys til behandling og regenerering av pasienter i geriatrisk tannlege, bl.a. behandling av slimhinner hos pasienter etter kjemoterapi og strålebehandling, behandling og lindring av smerte og akselerasjon av helingsprosessen.

Samarbeidet med den norske partneren hadde både som mål å bidra til å lage tjenesteprosedyrer ved bruk av røde og infrarøde lyslasere for behandling, regenerering og støtte av immunsystemet hos eldre pasienter, samt å støtte selskapet i implementeringen av disse tjenestene.

Mentorskap med norsk støtte

Prosjektets norske partner, Drammen Laserklinikk, som har lang erfaring med å ivareta pasienter i denne type behandling, ga veiledningstjenester til sentereier PERIOCARE.

I tillegg inkluderte prosjektet kjøp av protokollutviklingstjenesten for nye tannlege- og allmennmedisinske behandlinger (støtte for behandling av astma, revmatoid artritt, sår ved diabetes, migrene, deprimert humør) og kjøp av moderne medisinsk utstyr:

  • digital tomograf,
  • intraoral skanner,
  • SD-skrivere,
  • laser seng.

Programmet «Entreprenørskapsutvikling og innovasjon», som inkluderer blant annet «Small Grants Program for Women Entrepreneurs» gjennomføres innenfor rammen av Norwegian Financial Mechanism 2014-2021 og Economic Area Financial Mechanism European 2014-2021.

Husk at Dr. n. med Kinga Grzech – Leśniak er medlem av FDI Dental Practice Committee for andre periode (FDI World Dental Parliament ble holdt 19.-24. september i Genève, Sveits).

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *