De fem mest populære landene latviske innbyggere ønsker å flytte til

Dette viser undersøkelsen utført av den internasjonale språkskolen «Daria Pure language school» i samarbeid med forskningsbyrået «Norstat Latvia».

Undersøkelsen viser at 18 % av latviske innbyggere planlegger å flytte til utlandet i en fjern fremtid: 9 % er allerede engasjert i planlegging, selv om de nøyaktige datoene for flyttingen ennå ikke er kjent, og det samme antallet (9 %) vurderer dette alternativet . som plan B. Nesten én av fem, dvs. 18 % av den latviske befolkningen, har allerede for alvor begynt å organisere flyttingen.

Ifølge forskningsdata vurderer de fleste under 40 år å flytte, 35 % av de i alderen 18-29 og 34 % av de i alderen 30-39. I de to neste årskullene er det færre som vurderer å flytte til utlandet – henholdsvis 29 % og 17 %.

Listen over de mest populære landene som latviske innbyggere planlegger å flytte til overrasker oss ved det faktum at Storbritannia ikke er et av dem, den tradisjonelle lederen av emigrasjonskartene:
1. Tyskland – 14 % av respondentene planlegger å flytte direkte til dette landet,
2. Spania – 11 %,
3. Norge – 9 %,
4. Sverige – 7 %,
5. Russland – 7 %.

Undersøkelsen avslører også at blant latviere ønsker halvparten så mange å flytte som blant russisktalende: henholdsvis 20 % og 39 % av respondentene. 61 % av de latviske respondentene og 41 % av de russisktalende respondentene planlegger tydeligvis ikke å flytte.

Undersøkelsen ble gjennomført i oktober 2022 av analysebyrået «Norstat Latvia», 1009 respondenter i alderen 18-74 år deltok.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *