Den 71. utgaven av Tour des Quatre Ponts begynner, Koudelka er den eneste tsjekkiske

Oppdater: 27/12/2022 11:49
Utstedt av:

Oberstdorf (Tyskland) – Med den eneste tsjekkiske skihopperen Roman Koudelka, starter den 71. utgaven av den tradisjonelle Tour des Quatre Ponts på onsdag. Den 33 år gamle innfødte fra Turnov skal prøve å rette opp den mislykkede sesongen så langt og kjempe om poeng i den prestisjetunge serien. Kampen om kongeørnen starter med onsdagens kvalifisering i Oberstdorf og kulminerer 6. januar i Bischofshofen.

Etter i fjor, da tre tsjekkere deltok i Touren, er det kun én igjen av kampen. Andre representanter Filip Sakala, František Lejsek, David Rygl og Kryštof Hauser skal delta i Continental Cup i Engelberg. Koudelka skal lete etter de første poengene denne sesongen, av de fire verdenscuprennene han så langt ikke har klart å kvalifisere seg til hovedkonkurransen ved tre anledninger. Hans beste ble nummer 50 i åpningsløpet i Wisla, Polen.

Maksimum for en erfaren konkurrent i konkurransen er femteplass, som han vant i 2012 og 2019. Fra Tsjekkia vant Jiří Raška Four Bridges Tour i 1971. I 2006 var lederen Jakub Janda , som delte førsteplassen med Finn Jan Ahonen. I de siste to sesongene har imidlertid tsjekkerne kommet tomhendt tilbake.

Blant hovedfavorittene er den polske verdenscuplederen Dawid Kubacki, som har vunnet fire av åtte løp denne sesongen. Tre-eventsvinner Anže Lanišek fra Slovenia er også i utmerket form, og verdensmester Stefan Kraft fra Østerrike er heller ikke uten hell. De norske hovedansiktene er Halvor Egner Granerud og Beijing OL-mester Marius Lindvik. Tittelen forsvares av japaneren Ryoju Kobayashi, for tiden sekstende i verdenscupen.

Trikset hoppes tradisjonelt over ved hjelp av et spesielt system. Kvalifiseringen vil avgjøre paringene for den første elimineringsrunden, 25 vinnere og de fem beste taperne som går videre til den andre. Etter to år og koronaviruspandemien, vil fansen returnere til auditoriet. Opptil 25.000 tilskuere kunne se åpningsrennet i Oberstdorf. Vinneren vil motta en rekordbelønning på hundre tusen sveitsiske franc (2,4 millioner kroner), den totale premien er 400 tusen franc.

Etter Oberstdorf skal konkurrentene videre til Garmisch-Partenkirchen, hvor de kjører 31. desember og 1. januar. Konkurransen fortsetter deretter i Østerrike: Innsbruck-løpet er planlagt til 4. januar og Touren kulminerer i Bischofshofen 6. januar.

verdensturné i skihopp

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *