Den kinesiske elbilprodusenten Xpeng planlegger ytterligere ekspansjon i Europa

«Vi har en dristig plan for å komme inn på verdensscenen,» sa Gu. I Europa selger selskapet allerede elbiler i Nederland og Norge, meldte Reuters. Selskapet vil også tilby G6 som sin første høyrestyrte modell.

Kinesiske elbilprodusenter prøver å ekspandere i Europa, og streber etter høyere marginer og raskere vekst i oversjøiske markeder. Europeiske konkurrenter inviterer konkurranse direkte inn i hjemmemarkedene sine ved å tilby billigere biler. På hjemmemarkedet står kinesiske elbilprodusenter også overfor en knusende priskrig som har presset marginer og begrenset vekstmuligheter.

Selv om kinesiske elbilprodusenter har klart å øke salget betydelig i Sørøst-Asia og Sør-Amerika, er det fortsatt relativt vanskelig for dem på det europeiske markedet. Selv om de er i stand til å tilby elbiler til konkurransedyktige priser, møter de utfordringer i Europa, inkludert reguleringstiltak og dårligere infrastruktur for elbiler. Ulike kundepreferanser eller merkekjennskap er også et problem for dem.

Elbilprodusenten XPeng åpner sin første butikk utenfor Kina i Stockholm

IAA Mobility-messen i München starter tirsdag og varer ut uken. Utstillingen forventes å bli ledsaget av protester fra klimaaktivister. Åpningsdagen vil også bli deltatt av den tsjekkiske transportministeren Martin Kupka, som vil møte representanter for bilsektoren. Den tsjekkiske representasjonen i München vil imidlertid ikke ha betydning.

Eksperter sier at München Motor Show vil bli dominert av Europas vilje til å myke opp ledelsen til konkurrenter fra andre deler av verden i produksjonen av elbiler. Det er ikke bare kinesiske bilprodusenter, men også den amerikanske bilprodusenten Tesla, som også ekspanderer i Europa, spesielt i Tyskland. Imidlertid, ifølge analytikere, tilbys elbilene som er tilgjengelige hovedsakelig av kinesiske produsenter.

«Det må være en kamp. Det er klart at de er veldig konkurransedyktige i verdikjeden,» sa Luca de Meo, direktør for den franske bilprodusenten Renault, i en tale til kinesiske elbilprodusenter. «Vi må fange dem veldig raskt,» la han til.

Ødelegg gamle legender, BYD krever tettere samarbeid mellom kinesiske bilprodusenter

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *