Den latviske olympiske komité motsetter seg Russlands deltakelse i generalforsamlingen til Association of National Olympic Committees

ANOCs generalforsamling holdes frem til 22. oktober i Seoul, hovedstaden i Sør-Korea, men LOK, sammen med de olympiske komiteene i Polen, de to andre baltiske landene og de nordiske landene – Sverige, Finland, Danmark, Norge og Island – appellerte til ANOC-rådet, og ba om eksklusjon av de olympiske komiteene i Russland og Hviterussland deltakelse av tjenestemenn i den olympiske komité i generalforsamlingen.

«Invasjonen av Ukraina er et brudd på folkeretten og har skapt en ekstremt farlig situasjon med mulig global innvirkning,» heter det i LOK-uttalelsen.

De nasjonale olympiske komiteene i Danmark, Estland, Finland, Island, Latvia, Litauen, Polen, Norge og Sverige støtter fullt ut de gjeldende anbefalingene om ikke-deltakelse fra Russland og Hviterussland i idrettene.

«Solidaritet med det ukrainske folket og ukrainsk idrett må forbli vår førsteprioritet,» understreker det felles brevet.

LOK mener at latviske idrettsutøvere og representanter for sportsindustrien ikke bør delta i konkurranser og arrangementer med russiske og hviterussiske idrettsutøvere og statlige tjenestemenn, sa LOK-president Žoržs Tikmers.

«Vi holder oss til denne enhetlige felles posisjonen til staten, som klart og utvetydig definerer holdningen til Russlands militære aggresjon i Ukraina og de brutale hendelsene her i nabolaget,» understreker Tikmers.

Det har allerede blitt rapportert at LOKs eksekutivkomité vedtok 14. april retningslinjer for deltakelse av idrettsutøvere og representanter for latviske olympiske idrettsforbund i den internasjonale idrettskretsen for situasjoner knyttet til russiske og hviterussiske idrettsutøvere, støttepersonell, tjenestemenn og tjenestemenn.

LOK har sluttet seg til fordømmelsen av folkemordet, umenneskelig vold og diskriminering av det ukrainske folket og mener at det er nødvendig å ta avgjørende tiltak for å begrense Russlands og Hviterusslands «myke makt» både i Latvia og på den internasjonale idrettsarenaen. oppfordret latviske idrettsorganisasjoner, idrettsutøvere og idrettsarbeidere til å sikre at idrettsorganisasjoner fullt ut overholder vilkårene i idrettsloven og andre relevante regulatoriske handlinger, både i det som angår lederne av disse idrettsorganisasjonene som deltakelse i idrettskonkurranser og deres organisering.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *