Den norske olje- og gassplattformen Aasgard B, eid av Equinor, stengte etter brann

Av Nora Buli

OSLO (Reuters) – Gassproduksjonen ved det norske energiselskapet Equinors gassbehandlingsplattform Aasgard B er fortsatt stengt og delvis evakuert etter en transformatorbrann søndag kveld, sa en transportør mandag.

Equinor jobber for tiden med å få innsikt i hendelsen og sette i gang prosessen med en sikker restart av operasjoner, sa talspersonen.

«Jeg har ingen anslag på hvor lang tid dette kan ta,» la han til.

Aasgard B produserer 17 til 20 millioner kubikkmeter (mcm) naturgass, ifølge talspersonen,

Produksjonen fra feltet ble redusert med 19,8 millioner kubikkmeter, sa Aasgard-rørledningsoperatøren Gassco i en forskriftsfil.

Som en forholdsregel evakuerte Equinor 65 av de 118 personene som jobbet ved Aasgard B, som ligger omtrent 200 km (124,27 miles) utenfor Norskehavet, til nærliggende anlegg Aasgard A og Heidrun, sa Equinor.

Det er ikke rapportert om personskader, la selskapets talsperson til.

Norge, Europas største leverandør av naturgass, forventes fortsatt å levere rundt 304 millioner kubikkmeter gass via rørledninger til Storbritannia og EU på mandag, ifølge Gassco.

Noen ganger stavet Asgard eller Åsgard, den halvt nedsenkbare Aasgard B flytende plattformen har prosessanlegg for gassbehandling og olje- og kondensatstabilisering.

I tillegg til Aasgard B består det større feltet av et produksjonsfartøy kjent som Aasgard A og et lager kjent som Aasgard C.

Talsmannen hadde ingen informasjon om virkningen av et driftsavbrudd på olje- og oljekondensatproduksjonen.

(Reportasje av Nora Buli og Terje Solsvik; Redigering av Rashmi Aich og Louise Heavens)

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *