Den sirkulære økonomien er tema for neste avtale i serien «Idé for å utvikle din virksomhet» – PARP

28. oktober 2022

Klimanøytralitet innen 2050 er den generelle retningen som bestemmer EUs individuelle mål for årene som kommer. En viktig faktor i prosessen med økologisk transformasjon er jakten på en sirkulær økonomi som forlenger livssyklusen til produktene, og aktiv deltakelse fra bedrifter i dette er avgjørende. Så hvordan omsetter du teori til praksis? Dette vil bli diskutert av deltakerne på neste møte som en del av #IdeaRozwojuBuznesu-forelesningsserien.

Temaet for den andre konferansen holdt under banneret «Ideen om din forretningsutvikling», i fellesskap organisert av det polske byrået for forretningsutvikling (PARP) og departementet for utvikling og teknologi, vil være «Sirkulær økonomi. Vi avslører hemmelighetene ved å investere i grønne teknologier». Møtet vil finne sted Torsdag 10. november kl 10.00.. Målet med #IdeaRozwojuBiznesu-initiativet er å gjøre deltakerne kjent med de mest aktuelle temaene knyttet til å drive en bedrift, inkludert nye løsninger og lovbestemmelser.

Sirkulær økonomi

Handlinger for å transformere den europeiske økonomien er for tiden en prioritet på EU-nivå. Allerede i 2015 informerte EU-kommisjonen ved å publisere kommunikasjonen «Closing the loop – EU action plan for the circular economy» om overgangen fra den tradisjonelle lineære økonomimodellen til den sirkulære økonomien (CE). I 2019 presenterte den en ny vekststrategi – «European Green Deal», det vil si et sett med initiativer hvis overordnede mål er å oppnå klimanøytralitet i Europa innen 2050, med en moderne, ressursbesparende og miljøvennlig økonomi. Green Deal er et svar på klimakrisen og på de sterke prosessene med miljøforringelse.

Hypotesen om sirkulær økonomi (CE) – fremmet av EU siden 2015 – er å holde verdien av produkter, materialer og ressurser i sirkulasjon så lenge som mulig. En bærekraftig tilnærming gjelder for hvert stadium av et produkts liv, fra produksjonen, gjennom bruken, til deponeringen som avfall. Elementer i GOZ er f.eks. aktiviteter som: gjenbruk, resirkulering eller gjenvinning. Konseptet med denne modellen er i samsvar med dagens økologiske trender, som blir stadig mer interessante for vanlige forbrukere og næringsrepresentanter. I praksis lar dette deg redusere mengden avfall som genereres og redusere energiforbruket som trengs for overskuddsproduksjon. Fordeler med å implementere en sirkulær økonomi inkluderer: nye fornybare energikilder, økt energieffektivitet, effektiv innsamling og bruk av avfall.

Markedet opplever imidlertid fortsatt vanskeligheter med å implementere løsninger for sirkulær økonomi. Blant dem er det verdt å nevne markedsaktørenes fortsatt lave bevissthet og kunnskap om klima og de begrensede økonomiske ressursene. For å effektivt eliminere disse barrierene, som er tverrgående og påvirker ulike aspekter av økonomien og samfunnet, er det nødvendig å gi økonomisk og ikke-finansiell støtte til gründere. I slike situasjoner er det viktig å støtte nasjonale og internasjonale enheter.

Utviklings- og teknologidepartementet spiller en ledende rolle i å koordinere den økonomiske transformasjonen mot den sirkulære økonomimodellen og i å fremme den «felles» implementeringen av den sirkulære økonomien i Polen – engasjere ulike miljøer på lokale, regionale, nasjonale, så vel som europeiske og globale nivåer og deres samarbeid. Det polske byrået for forretningsutvikling må koordinere aktiviteter ved å gi betydelig og økonomisk støtte som er nødvendig for implementering av nye forretningsplaner.

Deltakerne vil få sjansen til å finne ut detaljer om jakten på en sirkulær økonomi på nett 10. november. Deltakelse på konferansen er gratis og krever ikke forhåndsregistrering.

#IdeaBusiness utvikling

«Ideen om å utvikle virksomheten din» er en serie på 10 nettbaserte videokonferanser av informativ og pedagogisk karakter, som vil finne sted i månedsskiftet november og desember. Deres mål er å gjøre polske gründere og alle som er interessert i emnet kjent med nye løsninger og regler for å drive bedrift. I år vil deltakerne kunne oppdage hvilke verktøy som bidrar til utvikling av transformasjon, digitalisering, innovasjon og grønn økonomi i selskapet. Syklusen starter 8. november og vil fortsette de neste 5 ukene, hver tirsdag og torsdag.

Alle videokonferanser kan sees på følgende lenke: parp.gov.pl/idea Rozwojulubinesu. Deltakelse på arrangementer er gratis og krever ikke forhåndspåmelding.

Arrangørene av årets #IdeaRozwojuBiznesu videokonferanseserie er departementet for utvikling og teknologi og det polske byrået for forretningsutvikling.

Mediesponsorene til serien er: Strefa Biznesu og i.pl.

Detaljert informasjon om videokonferanseserien samt påfølgende emner for Idea for Your Business Development-møtene finnes på PARP-nettstedet.

logoen til forretningsutviklingssyklusideen og logoen til Utviklings- og teknologidepartementet

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *