Det er stor sannsynlighet for at Russland en dag vil «lukke gasskranen fullstendig» til Europa, innrømmer EU-kommissæren.

Etter Samsons syn har EU-kommisjonen (EC) og enkelte EU-land gjort mye for å se frem til den kommende vintersesongen med en viss tillit. En vanskeligere situasjon kan forutses neste vinter, fordi det ifølge politikeren er stor sannsynlighet for at Russland en dag «stenger gasskranen helt», selv om de ikke har et stabilt alternativ til gass. , hvor du skal plassere denne innhentede ressursen, og den blir ganske enkelt brent i stor skala.

Kommissæren innrømmet at sanksjoner mot russisk gass fra EU foreløpig ikke er på dagsorden. Hun er overbevist om at EU så langt har håndtert den russiske energisektoren tilstrekkelig i sanksjonspakkene – både mot mulighetene for å selge disse ressursene og mot tilgjengeligheten av teknologier for utvinning av dem.

Politikeren minnet om at det siden begynnelsen av dette året har vært observert harde kamper om gassforsyning, men denne ressursen har blitt tilført i tilstrekkelige mengder, så prisene har begynt å falle. For tiden er rundt 95 % av gasslagringskapasiteten full, i stedet for russiske forsyninger søkes det etter mer pålitelige leverandører gjennom gassrørledninger fra Norge, Algerie og Aserbajdsjan og LNG-leverandører, etter at forsyningsandelen til «Gazprom» har sunket til 9%.

Samtidig jobber EU-landene med innsparinger, og som høstens data viser, har landene klart å innfri forpliktelsen om å redusere gassforbruket med minst 15 %.

Simsone håper at landene på neste møte med EUs energiministre i november kan komme til enighet om felles gasskjøp, om solidaritetstiltak som skal iverksettes ved behov, samt om pristak, der hun innrømmer at det er nødvendig. å jobbe med en presis regulering, for hvis «vi skyter dårlig», kan konsekvensene bli katastrofale.

Kommissæren ser på sikt behovet for å arbeide varsomt med å øke bruken av fornybare energiressurser.

Når vi snakker om bistand til Ukraina, bemerket Samson at bistand til å gjenopprette ukrainske strømnett delvis ødelagt av russiske angrep er spesielt relevant på dette tidspunktet.

Kommissæren bemerket at det ikke lenger var snakk om penger, men om forsyninger av spesifikt utstyr som var nødvendig «her og nå». For eksempel letes det etter muligheter for å forsyne Ukraina med strømnettutstyr som ble brukt i det sovjetiske rommet, men sjansene for å få det er lave, og slikt utstyr søkes for eksempel i det post-sovjetiske rom i håp om at de baltiske statene kunne hjelpe.

Ukraina kan beskytte sine store kraftverk mot russiske angrep, men det er nesten umulig å beskytte alle distribusjonsnettverk i et stort land, bemerket politikeren.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *