Det hvite hus ønsker å tøyle store teknologiselskaper med seks grunnregler

Han hvite hus snakker om de utilsiktede konsekvensene av den raske fremveksten av «Big Tech«. President Bidens administrasjon siterer volden til den «giftige nettkulturen», avtagende mental helse og menneskerettighetsbrudd som slike konsekvenser. Ifølge Det hvite hus må nye regler til for å få slutt på det.

Reglene skal fremme rettferdig konkurranse i teknologisektoren. Det må være beskyttelse for personvernet til amerikanere, spesielt med nye sikkerhetstiltak for mindreårige brukerdata.

Biden-regjeringen ønsker også mer åpenhet om algoritmene som nå ofte bestemmer hvem som får hva på nettet til hvilken tid. Beslutningsalgoritmer må også granskes bedre, mener Det hvite hus. For tiden er disse systemene fortsatt ofte diskriminerende.

Reviderte beskyttelsesplattformer

Et påfallende poeng er intensjonen om å trekke tilbake det spesielle rettsvernet for teknologibedrifter, de mest kontroversielle Seksjon 230 USAs telekommunikasjonslov.

Under denne beskyttelsen er ikke selskaper som Facebook og YouTube selv ansvarlige for ulovlige og diskriminerende ting som brukere legger ut på plattformene. Disse selskapene forventes allerede å fjerne slikt innhold raskt, men det er kun gipsmennene selv som er ansvarlige og kan for eksempel saksøkes. Dette er forskjellig fra for eksempel nyhetsmediesider som selv er ansvarlige for hva som vises på sidene deres.

Mulige store konsekvenser av endringen

Dersom ansvaret også faller på bedrifter, kan konsekvensene bli store. Plattformer som Facebook, Twitter og YouTube har lenge hevdet at en slik situasjon er praktisk talt uoppnåelig. De bør da sjekke hver tekst, bilde og video på forhånd, så før de går live.

Det er uklart nøyaktig hva Det hvite hus ønsker å endre på den kontroversielle regelen. Imidlertid virker reformen av 1996-loven nærmere enn noen gang, etter at president Trump også ønsket å gjøre noe med det på slutten av sin periode.

Den juridiske teksten til United States Telecommunications Act er bare 26 ord lang. I hans bok har krav på «De tjueseks ordene som skapte InternettLovprofessor i nettsikkerhet Jeff Kosseff tilskriver lovteksten stor innflytelse. Uten det spesielle unntaket for nettplattformer, sier han at internett aldri ville sett ut slik det gjør i dag.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *