Det kinesiske merket Nio lanserer tre elbiler i Nederland

Nio har kunngjøring starter neste uke i Nederland, Tyskland, Danmark og Sverige for å begynne å levere sine elbiler. Tidligere hadde Teslas kinesiske konkurrent allerede hatt en prøvekjøring i Norge. I Nederland tilbyr merket tre modeller: ET7, EL7 og ET5. ET står for sedan og EL for SUV.

Nio EL7 er en mellomstor SUV med fem seter og to elektriske motorer (409 hk bak og 245 hk foran). Den akselererer fra 0 til 100 km/t på 3,9 sekunder. Den billigste versjonen har en rekkevidde på 394 km og Long Range-utgaven har et batteri på 100 kWh, bra for en rekkevidde på 513 km.

ET5 er en firehjulsdrevet kompakt sedan med totalt 480 hk, som Nio konkurrerer med Tesla modell 3. Med ET5 tilbyr Nio et utvalg av ni farger for eksteriøret og seks for interiøret. Basismodellen har et batteri på 75 kWh, men den offisielle rekkevidden ifølge WLTP-testen er ennå ikke tilgjengelig. Det vil også være mulighet for et 150 kWh batteri.

ET7 er den største modellen med en lengde på over 5 meter. Toppmodellen med 653 hk elektrisk motor er et alternativ til Tesla Model S. Nio ønsker også å tilby ET7 med 150 kWh batteri og en rekkevidde på tusen kilometer.

Batterileie og byttestasjoner

Alle de tre Nio-modellene har en digital cockpit inkludert en 12,8-tommers AMOLED-skjerm og et 7.1.4 lydsystem med Dolby Atmos.

For øyeblikket tilbyr Nio kun sine biler i kombinasjon med abonnement eller som utleie. ET7 vil være tilgjengelig i Nederland fra denne måneden, EL7 vil følge i januar 2023 og ET5 i mars 2023.

Det kinesiske selskapet ser på å bytte ut et tomt batteri med et fullt batteri som et godt alternativ til hurtiglading. Nio åpner dusinvis av batteribyttestasjoner i Europa for dette. Det er bare 20 i år, men det skal være 120 innen utgangen av neste år.

Flere kinesiske bilmerker

Nio er ikke den første kinesiske produsenten som kommer inn på det nederlandske markedet med elbiler. Tidligere brakte kinesiske merker også fortsattXpeng og MG allerede elektriske kjøretøy i Nederland. Snart vil det kinesiske merket BYD også introdusere personbiler til landet vårt.

Flere elektriske kjøretøy laget i Kina vil dukke opp i årene som kommer. For eksempel utvikler den kinesiske teknologigiganten Xiaomi sin egen autonom bil.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *