Det latviske gymnastikkforbundet har ennå ikke tatt en avgjørelse angående sin deltakelse i FIG-kongressen

Det latviske gymnastikkforbundet (LVF) har ennå ikke tatt en avgjørelse angående sin deltakelse i årets internasjonale gymnastikkforbund (FIG) årlige kongress, har LVFs generalsekretær Natālija Prokofieva avslørt.

«Beslutningen om å delta på FIG-kongressen er ikke tatt ennå,» sa Prokofieva i en samtale med LETA tirsdag. «Det er egentlig ingenting å kommentere på nåværende tidspunkt, da vi bare bestemmer det.»

Det er allerede varslet at Polen, Estland, Ukraina og Norge vil boikotte den årlige FIG-kongressen, da representanter fra Russland og Hviterussland vil delta.

I slutten av juli kunngjorde FIG at de ville søke et nytt sted for kongressen etter at Norge nektet å være vertskap for representanter eller delegasjoner fra Russland eller Hviterussland, etter anbefalinger fra Norges olympiske og paralympiske komité og det norske kulturdepartementet.

«Vi skal ha et møte i løpet av de neste ukene. FIG-kongressen er berammet til november, så vi tar en beslutning i oktober,» avslørte generalsekretariatet i LVF. «Vi vil også rådføre oss med Kunnskapsdepartementet (MES) og avvente deres anbefalinger. Foreløpig hindrer ikke loven oss i å delta på kongressen.»

I mellomtiden understreker den latviske olympiske komité (LOK) i sin uttalelse at dens holdning til Russlands aggresjon mot Ukraina forblir uendret. «LOK støtter ikke deltakelsen av latviske representanter på kongressen til Det internasjonale gymnastikkforbundet i Istanbul, dersom representanter fra Hviterussland og Russland deltar», heter det i organisasjonens uttalelse.

Som kjent annonserte Norge og Ukraina på forhånd at de ville boikotte FIG-kongressen, som ble fulgt av kunngjøringen fra det polske gymnastikkforbundet (PZG) om ikke å delta på arrangementet.

Det estiske gymnastikkforbundet (EGF) har også sluttet seg til boikotten av kongressen.

Den utsatte kongressen finner sted i Istanbul 11.-12. november.

Allerede i mars forbød FIG idrettsutøvere fra Russland og Hviterussland å delta i konkurransene deres, men offisielle representanter fra begge land kan fortsatt delta i alle arrangementer.

Nellie Kim fra Hviterussland er en av FIGs visepresidenter og Vasiliy Titov fra Russland er styremedlem. I tillegg jobber andre representanter for disse landene i flere FIG-komiteer.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *