Det Norske Moderne Ballettkompani besøker Latvia / Artikkel

Det moderne ballettkompaniet til den anerkjente norske koreografen og regissøren Jo Stromgren besøker Latvia for femte gang, og presenterer denne gangen danseforestillingen «The Loft» som en del av den 27. Baltic International Ballet Festival.

Direktør for Baltic International Ballet Festival, Lita Beiris, beskrev showet, sa: «Det er ekte følelser på scenen, menneskelige relasjoner, og det er veldig viktig. Vi opptrer veldig ofte, men vi gjør det ikke. Vi føler det ikke, men disse jentene følte det dypt i hjertet, og slik ser en mann, en koreograf, essensen av en kvinne.

Fire dansere deltar i showet. De handler, opplever komplekse følelser og relasjoner, kjærlighet og drømmer, undertrykte ønsker og instinkter i den feminine verden, hvor alt er like viktig – fra lys, musikk, lyder til de mest presise bevegelsene i det fysiske danseteateret. Alt må være i harmoni og i en enhetlig komposisjon.

«Showet handler om de store følelsene og de viktige tingene i livet – kjærlighet, avvisning, svik, hevn, tap. Alle følelsene som vi pleier å feie under teppet,» sa Henriette Hamli, danser i Jo Stromgrens moderne ballettkompani. om å jobbe. «Jo er veldig flink til å skape sitt eget spesielle kosmos – han trenger bestemte farger, et scenografi som enkelte karakterer fungerer i. Han klarer å koble alt sammen.»

Blant publikum kan du møte Olga Žitluhina, direktør for den internasjonale samtidsdansfestivalen «Laiks dejot», og Inga Brūveri, leder av Riga Photography Biennale.

«Jeg er en representant for billedkunstindustrien, det jeg liker er samspillet mellom bevegelse, lys, lys er veldig viktig, farge også, og dens lyd, fordi det ikke gjør det» Det er ikke bare musikk, det er også lyden av hæler , stemmer. De leker også med toner, med farger. Vi får presentert en serie bilder for minimalistiske teknikker, det likte jeg veldig godt.» , sa Inga Brüvere om det hun så.

På den annen side understreket Olga Zhitlukhina: «Det spiller ingen rolle hvilket språk de snakker, men alt er så klart på den ene siden – så enkelt, veldig subtilt og profesjonelt. Du kan finne flere paralleller, assosiasjoner, av metaforer som forbinde deg med bevegelsen, med dansen, med dagens situasjon eller det du så gjennom lyset, gjennom teksten, mens de snakket.»

Lørdag kveld opptrer Jo Stromgrens moderne ballettkompani på Riebiņu kulturhus i Preiļi fylke. På festivalen, som spesielle gjester, venter Portuguese Modern Ballet Company på forestillingen «Romeo og Julie».

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *