Det svenske selskapet organiserer feiringen av festen Saint Lucia | Nyheter, sport, jobber


Bilde sendt inn Kae Watson, medlem av Swedish Society of Northwest North Dakota, dekorerte Gol Stav Church i Scandinavian Heritage Park til jul. Gruppen vil lede julesanger og feiringen av Saint Lucia i parken på søndag.

Swedish Society of Northwestern North Dakota arrangerer en ettermiddag med julesang søndag 11. desember kl. 14.00 i Gol Stav Church i Scandinavian Heritage Park. Julesanger vil bli fulgt av bandets første feiring av Saint Lucia-dagen på 15 år i Sons of Norway-rommet på Minot besøkssenter.

«Vi tror bare at vi må ha det litt moro og vi må feire,» sa bandmedlem Kae Watson. «The Swedish Society er en veldig morsom gruppe.»

Saint Lucia er skytshelgen for Sverige. Tradisjonelt har jentene på seg hvite kjoler og hodeplagg med lys om dagen. Watson sa at en jente vil spille den tradisjonelle St. Lucian-rollen på søndag og vil også dele ut de tradisjonelle St. Lucian-bollene som spises på dagen.

«Jeg er 93 % svensk og jeg har aldri sett en.» sa Watson. «Det er en av grunnene til at jeg er så begeistret for det.»

Watson sa at mange nord-dakotanere har en rik kulturarv, inkludert tradisjoner de viderefører som de kanskje ikke anser som skandinaviske. For eksempel åpner mange nord-dakotanere tradisjonelt julegaver på julaften, slik det var vanlig i skandinaviske land, eller er opplært til å ta av seg skoene før de går inn i noens hjem.

«Jeg vet at jeg elsker syltet sild fordi det bare er i mitt DNA,» sa Watson.

Watson dekorerte parkens Gol Stav-kirke til jul. Kirken er ikke oppvarmet, så hun foreslår på det sterkeste at julesanger kler seg varmt for å synge.

Hun sa at kirken er vakker og har flott akustikk, så lyden av julesanger vil gjenlyde gjennom bygningen. Hun vet at mange liker å synge julesanger og ikke har så mange anledninger i juletiden.

«Det trengs ikke mange for å fylle det med lyd» hun sier.

Noen av låtene vil være på svensk, takket være arrangør John Mogren.

Watson sa at julesangene vil være raske ettersom været vil være kaldt, men St. Lucia-dagen vil også være mye moro.Dagens siste nyheter og mer til innboksen dincristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *