DIREKTE TEKST. Russlands krig i Ukraina; okkupanter skyter raketter mot Dnipro, 20 mennesker er drept

Etter nok et russisk missilangrep på Ukraina, minnes utenriksminister Edgars Rinkevičs (JV) Dnipro-ofrene og oppfordrer til økt bevæpning til Ukraina, ifølge ministerens melding på mikrobloggsiden «Twitter».

Han påpeker at Russlands bevisste og kriminelle angrep mot ukrainske sivile bidrar til den nåværende forverringen av situasjonen.

«Den eneste måten å stoppe fiendtlighetene eller deeskalere situasjonen er å forsyne Ukraina med flere våpen,» sier Rinkevich, og legger til at Ukraina for tiden trenger flere stridsvogner og flere luftvernsystemer.

I Ukraina, i byen Dnipro, fortsatte fjerningen av ruinene av en ni-etasjes bygning ødelagt av et russisk missilangrep på lørdag søndag kveld, og ifølge de siste anslagene, 20 personer, inkludert en 15-åring gutt år gammel datter, mistet livet der. Dusinvis av mennesker ble skadet, mer enn 40 er innlagt på sykehus.

Førti mennesker ble reddet fra ruinene. Mer enn 30 anses savnet.

Tre dager med sorg er varslet i byen.

Lørdag gjennomførte Russland et massivt bombardement av Ukraina med missiler, inkludert et angrep på Dnipro. I følge data fra Ukrainas væpnede styrker ble en ni-etasjers bygning i Dnipro truffet av et H-22-missil avfyrt fra et langtrekkende bombefly. Disse missilene er designet for å bekjempe hangarskipstreikegrupper, forklarte representanten for den ukrainske hæren.

Det som skjedde på lørdag var det første massive russiske missilangrepet i det nye året 2023 og det første siden Valery Gerasimov ble utnevnt til sjef for den russiske invasjonsoperasjonen.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *